Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:506136
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parauga veids: pasterizēts piens „Mājas”, 2,5% tauki, ražotājs „Rīgas Piensaimnieks”
iegādes datums: 09.10.2008.
iegādes vieta: Rīga, veikals “Maxima” Slokas iela 115

Teorētiskais pamatojums

Pēc piena blīvuma var spriest par tā dabīgumu. Pienam blīvums nedaudz palielinās, ja noņem daļu krējuma, jo taukiem ir mazāks blīvums, taču pievienojot pienam ūdeni, tā blīvums samazinās.
Piens, kam pievienots ūdeņraža peroksīds skaitās viltots. Šo piedevu pievieno, lai pienam nepieaugtu skābums. Metode pamatojas uz ūdeņraža peroksīda spēju skābā vidē oksidēt jodīdjonus par elementāro jodu, kas ar cieti veido tumši zilu kompleksu.
Notiekošā reakcija:
2I-+H2O2+2H3O+ → I2↓+4H2O

Amonjaka atklāšanas metode pienā pamatojas uz amonjaka spēju ar Neslera reaģentu (bāziskā kālija tetrajodmerkurāts K2[HgI4]) veidot krāsainas (oranžbrūnas) nogulsnes.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130760
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties