Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:122091
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pašā grāmatā nav īpaši daudz ilustrāciju vai attēlu. Piemēram, 11.,88.,97.,101.,109. un 151. Lapaspušu malās attēloti zariņi vai veidojumi no tiem. Šie attēli teksta izpratnes aspektā neko nemaina, tāpat kā noskaņas radīšanā. Tomēr nevarētu teikt, ka tie ieveitoti pilnīgi bez jebkāda sakara, jo abu latviešu stāstos bieži parādās koku motīvs un pārdomas par to, ka koki ir brīvāki nekā cilvēki un īstenībā var pieņemt paši savus lēmumus.
7.Gūtā atziņa: “Ne jau no vairāk vai mazāk mērķtiecīgas pārvietošanās izriet mūsu brīvība , bet otrādi – pārvietošanās ir tikai viena no daudzām dažādām brīvības izpausmēm.“
Pamatojums: romāns vairāk sastāv nevis no spraiga sižeta, tēlu savstarpējām attiecībām, bet gan galveno varoņu pārdomām, tādēļ arī kā šī romāna galveno atziņu izvēlējos fragmentu no X.jaunskunga sarunas Dr.Mežuli. Šajā citātā parādās galvenie romāna motīvi – pārvietošanās, brīvība un pārdomas.
8.Rekomandācija. Es ieteiktu cilvēkiem, kuriem patīk pārdomas pār sarežģītām, filozofiskām tēmām vienkāršā valodā, jo tās sastāda lielāko daļu no tā, kas aprakstīts romānā. Ir pieminēti arī vēsturiskie un dabas fakti, taču tie nav noteicošais.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties