Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718626
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. jautājums. Ego (Es) koncepcija. Es- koncepcijas struktūra. Es- koncepcija un kultūra. Es koncepcijas loma cilvēka dzīvē.
Atbilde. Es- struktūra ir ticība sev, kura organizē un vada informācijas apstrādāšanu, kas uz to attiecas. Struktūra ir tie psihiskie modeļi, ar kuru palīdzību mēs organizējam savu dzīvi. Es- struktūrai ir liela ietekme uz to kā mēs uztveram, atceramies un novērtējam citus cilvēkus un sevi. Es izjušana mums palīdz organizēt savas domas un darbību. Es- struktūras sastāda mūsu Es- koncepciju. Mūsu Es- koncepcija iekļauj sevī ne tikai mūsu pārliecību par to, kas mēs esam, bet arī to kādi mēs varētu kļūt- mūsu iespējamos Es. H.Markuss un viņa kolēģi uzskata, ka mūsu iespējamie Es sevī iekļauj to, kādu mēs sevi redzam sapņos, piemēram, bagātais Es, mīlošais Es. Tāpat tas arī iekļauj sevī Es, kādi mēs baidāmies kļūt- Es bezdarbnieks, Es slimais. Šādi iespējamie Es motivē mūs tiekties uz tādu dzīvi par kādu mēs sapņojam.
Cilvēki atšķiras ar savām Es koncepcijām. Īpaši industriālajās rietumu kultūrās, tiek pieņemta koncepcija neatkarīgais Es. Turpretī tradicionālajās kultūrās Āzijā, Āfrikā, Centrālajā un Dienvidu Amerikā, cilvēkiem raksturīgāks ir atkarīgais Es. Šie cilvēki lielā mērā izjūt piederību kaut kam vai kādam.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties