Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292044
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Vīrietis, 37. gadus vecs, ar normālu ķermeņa uzbūvi, bez acīmredzamiem fiziskiem trūkumiem. Sūdzas par ilgstošām galvassāpēm, kuras ir jau 7 mēnešus. Neiroloģiski izmeklējumi nekādu patoloģiju neuzrāda. Vīrietis stāsta, ka pirms gada cietis autoavārijā, kurā gājusi bojā viņa mazā brāļameita(4.g.v.), citu cietušo nav. Vīrietis neatceras traumas un avārijas brīdi, bet atceras, ka atguvies un konstatējis, ka bērns gājis bojā. Vīrietim iepriekšējo mēnešu laikā ir izveidojusies atkarība no alkohola, viņš sūdzas arī par miega traucējumiem un intensīvām bailēm braukt ar mašīnu, kuras pavada sirdsklauves. Ir bijis viens suicidāls žests divus mēnešus pēc avārijas( miegazāļu pārdozēšanas mēģinājums).Pašlaik lieto miegazāles, lai aizmigtu, citus medikamentus nelieto. Vai varat nosaukt varbūtējos galvassāpju cēloņus un ar ko tie var būt saistīti? Kā izvērtējama atkarība no alkohola un suicidālais žests?
2.Kā var noteikt atmiņas funkcionēšanas īpatnības aterosklerozes, Alcheimera slimības un hroniska alkoholisma gadījumā? Vai tādas pastāv un kā tās ir definējamas un ar kādām metodēm nosakāmas?
3.Kā var izskaidrot pēcoperācijas psihozi pacientam pēc transplantācijas operācijas? Vai šādam cilvēkam var rasties somatopsihiski traucējumi?
4.Kādas psihes pamatfunkcijas būtu jāpārbauda bērnam, izvērtējot garīgās attīstības rādītājus, lai noteiktu, kāda specializēta mācību iestāde ir vispiemērotākā?
5.Kas var liecināt par izdegšanas sindromu krīzes centros strādājošiem psihologiem?…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties