Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:545569
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vispirms savu refērātu sākšu ar skaidrojumu, kas vispār ir pedagoģija?
"Tā ir zinātne par audzināšanu. Plašā nozīmē ar audzināšanu saprot jaunās paaudzes gatavošanu dzīvei sava laika un tuvākās nākotnes apstākļos:
• 1) topošās personības vispusīgas un harmoniskas attīstības vadīšana;
• 2) iepriekšējo paaudžu lietderīgās pieredzes pārņemšana;
• 3) sabiedrības prasību atbilstošas pozīcijas veidošana pret apkārtni". [6;10.lpp.]

" Pedagoģijas virzība šodien: cilvēces attīstības gaitā pedagoģiskie procesi ir risinājušies visdažādākajos veidos, taču pedagoģija visos laikos ir pildījusi atbilstošas sabiedriskās iekārtas interešu pasūtījumu. Arī šodien izglīt. iestādes pilda valsts pasūtījumu, attīstot pirmsskolas vecuma bērnu un sagatavojot tos sākumskolai, tālāk sniedzot pamatizglītību un vēlāk augstāko izgl. Tā izmanto savas pētniecības metodes un veic valsts izvirzītos uzdevumus." [5; 41.lpp.]
"Pasaules valstu pedagoģijā ir izveidojušies vairāki virzieni- humānpedagoģija, empīriskā pedagoģija, kritiskā pedag.- kuras uzskata par galvenajām. Joprojām tāpat kā senatnē sabiedriskā iekārta veido izglītības un skolu sistēmu pēc attīstības līmeņa nepieciešamības. Ja piemin šeit pirmsskolu, tad tajā ir ienākusi arī alternatīvā pedagoģija ar netradicionālām attīstīšanas metodēm. Daudzus tās elementus var izmantot arī tradicionālajā pirmsskolas pedagoģijā, piemēram, M.Montesori didaktiskos materiālus un metodes." [5; 43.lpp]
Dr.habil.paed. LU profesore I.Žogla par pedagoģiju saka tā:" Pedagoģija kā zinātne galvenokārt saistās ar skolu, lai gan ir pietiekami dziļi izpētīts daudzu citu pedagogijas nozaru priekšmets un atklātas likumības, kā pieaugušo pedagoģija, sociālā pedagoģ. u.c. Skolas pedagoģija ir pazīstama kā viena no vissenākajām pedagoģ. nozarēm, tās priekšmets tiek nepārtraukti pētīts, iedziļinoties skolas pedagoģiskā procesa likumībās.
Skolā īpašā veidā izpaužas sabiedriskie procesi, tā mainās līdz ar sabiedrību, dzīvo tai līdzi, sabiedriski vēsturiskās pieredzes ziņā atpaliek no tās, nespējot visu tās bagātību aptvert..."

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121783
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties