Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:426092
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Management is the process of getting things done effectively and efficiently, through and with other people. Management is the attainment of organizational goals in an effective and efficient manner through planning, organizing, leading and controlling organizational resources.
Pārvaldība ir process, kas veicina lietu efektīgāku un iedarbīgāku veikšanu, caur un ar citiem cilvēkiem. Pārvaldība ir mērķu organizēšanas process efektīgā un ietekmīgā veidā, izmantojot plānošanas, organizēšanas, vadīšanas un kontrolēšanas organizatoriskos resursus.
Pārvaldību raksturo teorijas, kas izstrādātas uz dažādiem pamatiem ekonomikas attīstības gaitā, modeļi, ar kuru izveidošanu un analīzi ir nodarbojušies daudzi ekonomisti un kas tādēļ ir nosaukti to izstrādātāju vārdos, funkcijas, kas raksturo pārvaldības būtību un uzdevumus, kā arī instrumenti, kas palīdz īstenot pārvaldības funkcijas. Pārvaldība šodien ir neatņemama katra uzņēmuma sastāvdaļa, tādēļ tā pilnīgi tiek iekļauta ekonomikas programmās augstskolās un praktiskajā ekonomistu darbībā. Pārvaldības speciālisti ir vadītāji.
Managers are individuals in an organization who direct the activities of others.
Menedžeri ir personas uzņēmumā, kas vada pārējo cilvēku darbu.
Latviešu valodā vārdam pārvaldība sinonīms ir no angļu valodas aizgūtais vārds menedžments. Tāpat vārdu pārvaldnieks, vadītājs vietā bieži tiek lietots vārds menedžeris. Svešvalodās vārds pārvalde skan: управление (krievu), verwaltung (vāc.), forvaltning, administvasjon (norvēģu), skolstyvelse, styrelse, forvaltning (zviedru), rajkonitko, lidžibuitko (čigānu).
Klasiskās menedžmenta teorijas:
1.Zinātniskais menedžments, ievērojamākie šīs teorijas pārstāvji ir Frederiks Teilors (vispāratzīts līderis), Frenks un Liliāna Gilberti, Henrijs L.Grants un Haringtons Emersons.
2.Klasiskā organizāciju teorija, Henrijs Faijols (vispāratzīts līderis), Maks Vēbers, Lundals Uroiks.
Cilvēku izturēšanās teorijas:
1.Savstarpējo attiecību skola, Hugo Minsterbergs, Mari Parkers Follets, Vilfredo Pareto, Georgs Eltons Meijo, Jesters Bernards.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1208040
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties