Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:957413
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Neatkarīgi no mugurkaula defekta tipa, visām mūsu darbībām jābūt vērstām uz asinsrites atjaunošanu vai uzlabošanu nervu šķiedrās. Ja mugurkauls vesels, ķermeņa kustības nekādā veidā neapdraud nervu galus. Tomēr, ja šīs kustības pavada fiziska slodze (lielu smagumu pacelšana), tad visvairāk noslogotajos skriemeļos var rasties bojājums, kas izraisa spiedienu uz nervu galiem, asinsrites traucējumus vai starpskriemeļu disku elastīguma zudumu.
Diski var pat novirzīties (diska trūce, diskopātija). Nobīdīts disks var spiest uz muguras smadzenēm. Tas ir ļoti bīstami un prasa rūpīgu diagnostiku un specializētu ārstēšanu. Ja kāda iemesla dēļ muskuļi ir novājināti vai noguruši, sakarā ar neērta stāvokļa saglabāšanos, bojājums var notikt, pat pie ierobežotas slodzes apstākļiem.
Sakarā ar sekojošām mugurkaula slodzēm, tā bojājums var padziļināties. Sasitumu, traumu un pārslodžu gadījumā, šādi bojājumi var uzkrāties ātrāk, un konkrēti, šajos iecirkņos daudz ātrāk veidojas veselības problēmas.
Laika gaitā atveres starp skriemeļiem samazinās – tajos izgulsnējas kalcijs, ko asinsrites traucējumu dēļ nav absorbējuši kaulaudi. Šo procesu sauc par nervu saknīšu deģenerāciju. Skriemeļu virsma kļūst nelīdzena, segta ar nelīdzenumiem, kas palielina spiediena risku vai nervu bojājumu. Rezultātā var izveidoties iekaisuma process (nervu saknīšu iekaisums), kas savukārt, izraisa tūsku, izraisot vēl lielāku spiedienu uz nervu galiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties