Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:611777
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ja mugura ir tā, kas nes cilvēka ķermeni, tad mugurkauls ir ķermeņa ass. Diemžēl mūsdienu mazkustīgais dzīvesveids, gan otra galējība – pārslodzes – ir galvenais iemesls stājas defektiem, mugurkaula deformācijām un ar to saistītām saslimšanām.
Mugurkauls sastāv no 7 kakla skriemeļiem, 12 krūšu, 5 jostas (tie ir kustīgi), 5 krustu un 4 – 5 astes kaula skriemeļiem, kuri visi savā starpā ir savienoti. Starp skriemeļiem atrodas fibrozi riņķi, kuros atrodas diski – elastīgi amortizatori, kas neļauj skriemeļiem vienam ar otru spēji sastapties un mazina jebkura trieciena spēku. Satur mugurkaulu saites un muskuļi, tā kustīgumu nodrošina vairāk nekā 100 locītavu. Nav pārspīlēti sacīts, ka vesels spēcīgs un lokans mugurkauls ir veselības ķīla, jo to slimību uzskaitījums, kas rodas, ja tiek skarta ķermeņa ass, ir iespaidīgs.
Sāpes mugurkaula, kakla un jostas daļā, starp lāpstiņām, galvas sāpes, reiboņi, roku tirpšana, muskuļu spriedze, sāpes kājās ir tikai daži simptomi, kurus izraisījušas pārmaiņas mugurkaulā. Tikām tā attīstība, izturība, lokanums un veselība ir jāveido jau bērnībā! …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties