Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:340252
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

PRASĪBAS MĪKLAS IZSTRĀDĀJUMU KVALITĀTEI. UZGLABĀŠANAS ILGUMS
Gatavajiem mīklas izstrādājumiem jābūt pareizai formai, līdzenai garoziņai bez plaisām, tai stingri jāpieguļ mīkstumam. Garoziņas krāsa zeltaini dzeltena vai gaiši brūna. Izstrādājuma mīkstumam jābūt labi izceptam, elastīgam, ar pirkstu viegli piespiežot, tam tūlīt jāiegūst sākotnējā forma, tas nedrīkst drupt, tam jābūt vienmērīgi porainam, bez caurumiem. Garšai un smaržai jāatbilst izstrādājuma veidam un tā sastāvam, bez rūgtuma piegaršas, bez lieka skābuma, sāļuma. Nav pieļaujamas svešas smaržas un piegaršas.
Gatavos izstrādājumus uzglabā tīrās, sausās, gaišās telpās 6 — 20°C temperatūrā uz paplātēm, sakārtotus rindās tā, lai izstrādājumi nezaudētu formu. Realizācijas laiks ir 24 stundas. Ilgstošāk uzglabājot, mīklas izstrādājumi sacietē, t. i., mīkstums kļūst sauss, ciets, drupans. Garoziņa zaudē elastīgumu, kļūst čokuraina, sīksta. Izstrādājuma apjoms samazinās. Tas notiek tāpēc, ka izmainās cietes un olbaltumvielu stāvoklis. Gatavās pankūkas līdz pasniegšanai uzglabā, sakrautas kaudzītēs, traukā ar vāku, lai tās ilgāk būtu karstas.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties