Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477667
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Pieprasījuma situācija un mārketinga veidi
Mārketinga veidi no pieprasījuma viedokļa:
1.komerciālais mārketings – pieprasījums ir negatīvs. Pakalpojumus noraida, nevēlas konkrēto preci lietot. Iemesli tam ir paražas, produktam nav kvalitāte, izturība.
Uzdevumi: analizēt cēloņus, kāpēc tirgus atsakās preces pirkt; jāizstrādā taktika un stratēģija
2.stimulējošais mārketings – nav pieprasījuma (nav interese konkrēto preci lietot). Prece ir zaudējusi vērtību patērētāju acīs, precei nav vērtība konkrētā tirgū. Tirgus nav vēl sagatavots konkrētai preču lietošanai.
Uzdevumi: precīzāk jānosaka preces lietderība, piemērotība konkrētai lietai; prece būtu izvietojam dažādos tirgos, tādējādi tuvinot preces patērētājiem; izvietot informāciju par preci pirms preces ieviešanu tirgū.
3.uz ražotāju virzītais mārketings – saistīts ar pieprasījuma veidošanu (potenciālais pieprasījums). Vajadzība jau eksistē, bet tā vēl nav apmierināta.
Uzdevumi: potenciālā pieprasījuma vēršana reālā izpildījumā
4.uz galīgo pircēju virzītais mārketings – jauna pieprasījuma parādīšanās. Rodas jauna vajadzība, vēlme, kas nav realizējama, vai arī pircējs pērk svešu nezināmu preci. Viss mārketings ir vērsts uz patērētāju (informējošais mārketings).
5.remārketings – pieprasījums samazinās. Pārdošanas apjomi ir zemāki. Jābūt preču modifikācijām, varbūt pircējs nezin visas preces lietošanas īpašības. Jāskatās vai pircēju labi apkalpo.
6.sinhromārketings – svārstīgs pieprasījums (sezonas prece).
Pasākumi: sezonas preču izpārdošana; reklāmas, pat propogandas pasākumi; tūrisma sezonas pagarināšana; censties izmainīt cilvēka dzīvesveidu un paražas.
7.atbilstošais mārketings – pilnvērtīgais vai apmierinātai mārketings (ko saražo, to arī pārdod).
Pasākumi: uzmanību jāpievērš faktoriem, kas varētu izmainīt pieprasījuma līmeni nevēlamajā virzienā:
cenu diferencē dažādiem tirgiem, bet pēc neilga laika samazina augstāko,
pārdošanas apjoms (kāds ir)
uzturēšana (cieši saistīta ar apjomu)
stimulēšana
kvalitāte un kontrole
8.demārketings – ļoti liels pieprasījums. Salīdzinot ar ražošanas potenciālajām iespējām, pieprasījums ir daudz lielāks (cilvēki uzticas, ka prece vienmēr būs laba).
Pasākumi: pieprasījuma mākslīga pazemināšana; pārtraukt stimulēšanas pasākumus (pievērst uzmanību citai precei)
9.antimārketings – neracionāls pieprasījums. Ir pieprasījums pēc cilvēka veselībai kaitīgiem produktiem (alkohols, tabaka, u.c.).
Pasākumi: jācenšas likvidēt pieprasījums vai arī ierobežot aizliedzot cigarešu, alkohola reklāmas, taču rosinot antinikotīna un pretalkohola dzīvesveidu.


8. Tirgus tipi
tirgus – visi preču un pakalpojumu esošie un potenciālie pircēji.
Ir divi galvenie tirgus veidi:
1.Patēriņa tirgus - var definēt kā tirgu, kura esošie un potenciālie tirgus dalībnieki ir atsevišķi indivīdi, ģimenes, kas pērk preces un pakalpojumus personisko vajadzību apmierināšanai
2.Izmantotāju tirgus – tirgus, kura esošie un potenciālie tirgus dalībnieki ir organizācijas un indivīdi, kas pērk preces un pakalpojumus galvenokārt tālākai izmantošanai, tas ir, citu preču un pakalpojumu ražošanai un/vai pārdošanai.
Izmantotāju tirgu iedala trīs grupās:
1.industriālais jeb ražotāju tirgus – šā tirgus dalībnieki ir uzņēmumi, organizācijas, kas preces un pakalpojumus pērk ražošanas procesam.
2.starpnieku tirgus – tā dalībnieki ir organizācijas un indivīdi, kas preces un pakalpojumus pērk to tālākai pārdošanai un peļņas iegūšanai.
3.valsts institūciju tirgus – preces un pakalpojumus pērk valsts organizācijas (komunālie dienesti, skolas, bērnudārzi utt), lai ražotu citas preces un pakalpojumus vai patērētu tās, nodrošinot savu darbību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118316
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties