Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713166
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi, diskusija
• Pēc alfa, beta un gamma aprēķiniem varam secināt, ka mūsu klasterī biotops ir salīdzinoši atšķirīgāks un ir pietiekams sugu daudzums, kas uz kopējā fona labprātāk aug tādos apstākļos, kurus nespēj piedāvāt pārējie klasteri, kādi tie ir autoru analizētajā klasterī.
• Jāsecina ka mūsu klasterī ir augsta dažādība salīdzinoši ar citiem klasteriem (viena salīdzinājumā 36%, bet otrā tikai 16% līdzība parauglaukumiem). Ir zināms, ka mūsu klastera sugas ir līdzīgas, taču lai arī ar programmatūras palīdzību un formulām ir iespēja aprēķināt nepieciešamo, ar to nepietiek, lai apgalvotu, ka teritorija ir bioloģiski daudzveidīgāka un nozīmīgāka, ir ļoti svarīgi zināt, kuras sugas ir aizsargājamas un kuras invazīvas. No tā izriet, ka ir būtiski zināt biotopa ekoloģisko daudzveidību, lai sadalītu teritorijas, kur droši var veikt lauksaimniecības darbus un kur tā būtu aizliegta, jo būtu paredzēta aizsargājamo teritoriju izveidei, saglabājot retas, nozīmīgas sugas.
• Autori uzskata, ka pēc darba veikšanas var izvirzīt vairākās sakarības. Viena no tām: jo diskrētāki dati (jeb vienā klasterī esošo sugu skaits atrodas ciešāk viens pie otra), jo lielāka iespēja, ka sugas ir mazāk pakļautas ārējo faktoru iedarbībai (tā kā tas notiktu, ja sugu skaits būtu ļoti vienlīdzīgs). Mūsu darbā dati bija īpaši cieši sakļauti (diskrēti) (skatīt rezultātu analīzi un secinājumus), tas varētu liecināt par zemu pakļautību ārējiem faktoriem.
• Mūsu parauglakuma nezāļu sugas bija vislīdzīgākās ar kukurūzas nezāļu sugām.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1382892
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties