Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:543895
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

“Kultūra ir sabiedrībā vai šaurākā cilvēku lokā funkcionējoši izturēšanās stereotipu avoti, kas pastāvīgi attīstās bez iedzimtības, pāriet no paaudzes uz paaudzi.” Pastāv arī citas kultūras definīcijas.
“Subkultūra antrop. Kādas cilvēku grupas ideju, uzvedības veida un dzīves stila sistēma, kas izveidojusies kā pretnostatījums sabiedrības valdošajai kultūrai.”
“Ekspansija Izplešanās, ietekmes vai kundzības sfēras paplašināšana”

Ar subkultūru šī darba autors saprot no attiecīgā ģeogrāfiskā vietā dzīvojošās sabiedrības vispārējās kultūras attšķirīgu kultūras paveidu, kas tomēr iekļaujas vispārējā kultūrā kā tās vairāk vai mazāk patstāvīga daļa, jo to “piekopjošie” cilvēki ir arī attiecīgās vietas (valsts, reģiona) iedzīvotāju kopuma daļa. Kriminālā subkultūra ir subkultūra, kas veidojusies noziedznieku vidē. Taču tai ir tendence izplatīties ārpus noziedznieku vides, sevišķi bērnu un jauniešu vidē.
Kā kriminālās subkultūras elementus var nosaukt:
• Īpašu leksiku, žargonu, kurā lietoto vārdu nozīme atšķiras no šo vārdu vispārpieņemtās, parastās, sākotnējās nozīmes, vai arī tiek lietoti vārdi, kuriem vispār nav analogu “parastajā” valodā. Tāpat valoda tiek papildināta ar bezjēdzīgiem beznozīmes iestarpinājumiem, kuriem nav nekādas informatīvas nozīmes, un kas vienlaicīgi var būt lamuvērdi. Piemēram: “bļedž”;
• Tetovējumus, citus ķermeņa “izgreznošanas” veidus . Piemēram, “pīrsings”;
• Īpašu, “folkloru” mūziku, dziesmas u.c.taml, piem., dziesma krievu valodā par prokuroru, kurš izdarīja pašnāvību kapsētā;
• Īpašu mākslu – grafiti, saistās arī ar tetovēšanu;
• Īpašu gērbšanās stilu. Piemēram, ASV skolēnu vidū esot populāri apsiet bikses ar auklu. Šādu modi “ieviesuši” ieslodzītie, kuriem neesot atļauts valkāt jostas;
• Kriminālā subkultūra saistās ar vardarbību, huligānismu, vieglprātīgu attieksmi pret pienākumiem (mācībām), necieņu pret autoritātēm u.c.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1203816
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties