Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277527
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ar sociālo percepciju saprot cilvēku savstarpējo uztveri, sapratni un tā ir atkarīga no tā, kā cilvēki izprot saskarsmes mērķus, motīvus nostādnes, tā ietver gan objekta, gan subjekta uztveri, kas kopā veido sarežģītu procesu. Pozitīvs pirmais iespaids par cilvēku ceļ viņa vērtību, bet negatīvs vērtējums to grauj. Par oreola efekta avotu kļūst 3 faktori – pārākums, pievilcība, attieksme pret mums. Pirmais iespaids nekad nav saskarsmes mērķis.
Pārākums var izpausties 2 veidos – 1. cilvēka apģērbs un vispārīgs ārējais noformējums (brilles, mati, dārglietas, mašīna, ieņemamais amats, mājas, dzīvokļa vai telpu noformējums), 2. cilvēka uzvedības manieres ( kā sēž, iet, runā).
Savstarpējās pievilcības faktorus ir sarežģītāk noteikt – pievilcības nozīmi nesastāda acu vai matu krāsa, bet to dara sociālajā nozīmē – kas ir sociāli pievilcīgs un kas nav. Pastāv cilvēka konstitūcijas dalījumi tipos – endomorfie (tieksme uz pilnīgumu), mezomorfie (slaidi, muskuļaini, spēcīgi) un ektomorfie (gari, tievi, trausli). Lai vai kā gribētos, lai visus atzītu vienādi, bet tomēr sociāli vislabāk pieņemamais ir mezomorfais tips, tad seko ektomorfais, bet sociāli vismazāk pievilcīgais ir endomorfais tips.
Attieksme pret mums – parasti tie cilvēki, kas izturas pret mums ar cieņu, mīlestību un draudzīgu attieksmi ir labāki nekā tie, kas mūs nievā, noniecina vai ienīst. Cilvēka uztverē svarīga nozīme ir cilvēka balsij, rokrakstam, gaitai, rokām, kas sniedz būtisku informāciju par cilvēku un tādā veidā atvieglo savstarpējo uztveri.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1149818
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties