Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:704607
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ārstniecības likuma 50.pants un Fizisko personu datu aizsardzības likumā ietvertās normas uzliek ārstniecības iestādei pienākumu, nodrošināt ziņu par mirušo pacientu aizsardzību. Ziņas par mirušo pacientu, ko satur medicīniskā dokumentācija, var tikt izpaustas tikai ģimenes locekļiem, tuvākiem radiniekiem vai likumīgiem pārstāvjiem un tikai gadījumā, ja ziņas par mirušo pacientu šīm personām ir nepieciešamas mirušās personas aizskarto tiesību aizsardzībai.
Administratīvā Procesa likuma 150.panta pierādīšanas pienākums ceturtajā daļā, teikts- ja administratīvā procesa dalībnieku iesniegtie pierādījumi nav pietiekami, tiesa savāc tos pēc savas iniciatīvas. Ārstniecības likuma 50.panta trešajā daļā teikts, ka ziņas par pacientu var sniegt: Tiesai, prokuratūrai, policijai, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (inspektoriem), bāriņtiesai (pagasttiesai), kā arī institūcijām, kuras veic izziņu, ziņas par pacientu sniedzamas tikai pēc šo institūciju rakstveida pieprasījuma, ja ir ārstniecības iestādes vadītāja parakstīta atļauja.
Iesniedzot iestādei lūgumu, sniegt informāciju, kas ir konfidenciāla un satur sensitīvus datus, personai, kas vēlas saņemt šo informāciju ir jāpierāda, ka lūguma sniedzējs ir pacientes saistību un tiesību pārņēmējs. Alvis, iesniedzot Administratīvajā rajona tiesā pieteikumu, var balstīties uz Fizisko personu datu aizsardzības likuma 11.panta 6.punktu, kurā teikts, ka apstrāde attiecas uz tādiem personas datiem, kuri ir nepieciešami fiziskās vai juridiskās personas tiesību vai likumisko interešu aizsardzībai tiesā. Šī paša likuma 13.panta otrā daļā teikts, ka personas datus var izpaust, pamatojoties uz rakstveida iesniegumu vai vienošanos, norādot datu izmantošanas mērķi, ja likumā nav noteikts citādi. Personas datu pieprasījumā norādāma informācija, kas ļauj identificēt datu pieprasītāju un datu subjektu, kā arī pieprasāmo personas datu apjoms. Alvis ir mirušās sievas tiesību un saistību pārņēmējs, kam kā pierādījums ir uzskatāma laulības apliecība. Kā ari sievas miršanas apliecība, jo saskaņā ar Civilstāvokļa akta likuma 34.panta pirmo daļu pienākums paziņot par miršanas faktu ir šādām personām: laulātajam; citiem ģimenes locekļiem, izmantojot gramatisko iztulkošanas metodi no šī panta var secināt ka laulātais ir tiesīgs saņemt informāciju par mirušās sievas nāves cēloņiem un medicīnisko aprūpi. 36.panta pirmajā daļā teikts, ka miršanas reģistrā ieraksta arī mirušā ģimenes stāvoklis (ja mirušais bijis precējies, — viņa laulātā vārds un uzvārds). Civilstāvokļa akta likuma 9.panta otrā daļā minēts, ka tiesības iepazīties ar civilstāvokļa aktu reģistru ierakstiem (izņemot ierakstus, kas saistīti ar adopciju) un pieprasīt reģistrāciju apliecinošus dokumentus ir personām, uz kurām tie attiecas, kā arī šo personu laulātajiem, tiešajiem augšupējiem un lejupējiem radiniekiem. Ar dzimšanas reģistra ierakstiem, kas saistīti ar adopciju, līdz adoptētā pilngadībai drīkst iepazīties tikai adoptētāji.



Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1318385
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties