Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:534316
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sociālais darbs ir profesionāla darbība, kas palīdz indivīdiem, grupām, ģimenēm organizācijām un kopienām atjaunot vai stiprināt viņu spējas sociālai funkcionēšanai un radīt sociālus apstākļus atbilstoši viņu mērķiem. Sociālais darbs nodrošina humānus un efektīvus sociālos pakalpojumus indivīdiem, ģimenēm, grupām, kopienām un sabiedrībai, lai uzlabotu sociālo funkcionēšanu un dzīves kvalitāti.

Šī ir tikai viena no daudzajām piedāvātajām definīcijām,kas raksturo sociālo darbu. Sociālā darba definīcijās parasti ir uzsvērta sociālā darba profesionālā puse, kaut arī daudzi sociālā darba teorētiķi un praktiķi neatbalsta sociālā darba profesionalizēšanu – zināšanu kontroli un varas iegūšanu. Sociālā darba veikšanai ir nepieciešamas plašas zināšanas, kas ir aizgūtas no daudzām zinātnēm kā, piemēram, socioloģija, psiholoģija, ekonomika, politikas zinātne, antropoloģija, filozofija (ētika), vadības zinātne, tiesību zinātne, pedagoģija un medicīna.

Protams, sociālajam darbam ir arī ļoti daudzi mērķi un uzdevumi – vispirms ir uzlabot cilvēka kā personas, kā ģimenes, kā grupas, kā kopienas locekļa adaptāciju apkārtējā vidē, lai viņš spētu rast vislabāko iespējamo dzīves ceļu izaugsmei un attīstībai, un izdzīvošanai. Sociālā darba mērķis ir risināt sociālās problēmas un uzlabot indivīdu, grupu, kopienu sociālo funkcionēšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1116300
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties