Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:761034
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Uzrakstiet nelielo sacerējumu (3-4 teikumi), kuru pamatā būtu kopīga socioloģiska tēma vai situācija un kurā būtu sekojoši jēdzieni: statuss, līderis, pastarītis.
Kārlis IX Okeānijas karaļa ģimenē ir jaunākais dēls. Jau no agras bērnības viņam piemīt sevišķa gudrība un harizma, ar ko viņs ikdienā ir galma centrā un, praktiski, nosaka gan ģimenes, gan valsts notikumu ikdienu. Faktiski valsts vara ir nonākusi viņa, pusaudža „rokās”. Nevienam nav šaubu, ka īstais valdnieks ir Kārlis IX.

5. „Pasaules vēstures monotonās, lineārās ainas vietā es redzu dažādu spēcīgu kultūru fenomenu” (O. Špenglers „Eiropas riets”). Vai pastāv vienotā pasaules kultūra vai taisnība tomēr ir kultūrvēsturisko tipu teorijas pārstāvjiem? Patstāvīgi interpretējiet problēmu.
Osvalds Arnolds Gotfrīds Špenglers (Oswald Arnold Gottfried Spengler, 1880.-1936.) - vēstures filosofs, vēsturisko ciklu teorijas pārstāvis, vēstures relatīvisma koncepcijas pirkritējs. Ar savu darbu „Vakareiropas noriets” jeb "Eiropas noriets" (Der Untergang des Abendlandes, 1918., 1922.), iepriekšējā gadsimtā populārajai materiālistiskajai vēstures izpratnei pretstatīja fatālismu, noraidot vēstures progresa jēdzienu. Pēc viņa domām, nav vienotas vēstures, nav nekādas vienotas vispārcilvēciskas kultūras (civilizācijas), bet ir atsevišķas unikālas kultūras (civilizācijas) kā īpaši pārorganismi, kam ir individuāls liktenis un kas pārdzīvo rašanās, uzplaukuma un miršanas fāzes (saskaitījis astoņas atsevišķas civilizācijas).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1345353
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties