Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374874
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.08.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Intervija – saruna, kurai ir struktūra un mērķis. Intervija nav vienlīdzīgu partneru saruna, jo pētnieks nosaka, vada un kontrolē situāciju.
Padziļinātā intervija – tieša, personīga intervija, kuras gaitā intervētājs zondē respondentu, lai atklātu apslēptus motīvus, pārliecības, attiecības un sajūtas, saistītus ar noteiktu tēmu.
Vienīgā pētnieciskā metode, kura ietver sevī gan individuālu pieeju, gan respondenta konfidencialitātes saglabāšanu, ir padziļinātās intervijas.
Padziļinātā intervija nav tas pats kā parastā, jo tā paplašina un formalizē sarunu. Padziļinātā intervija ļauj intervētājam un respondentam pētīt.
Šī metode tiek izmantota, lai noteiktu, uzzinātu indivīda uztveri, uzskatus, faktus, pareģojumus un reākcijas.
Padziļinātā intervija ir viena intervētāja un viena respondenta brīvā saruna par noteikto tēmu. Saruna parasti tiek ierakstīta (ar respondenta atļauju), lai vēlāk to varētu analizēt
Tā ir saruna pēc iepriekš izstrādātā scenārija. Intervētājs seko plānam, bet var arī mainīt jautājumu kārtību un formulējumu, atkarībā no tā, ko saka respondents – daļēji strukturēta.
Padziļinātā intervija notiek brīvas sarunas formā. Sarunā dažādā apjomā un secībā tiek izskatīti visi galvenie pētāmie jautājumi. Metode iedziļinās katra respondenta sniegtajā informācijā, izzinot nianses un motīvus
A.Kroplijs un M.Raščevska uzsver, ka padziļinātā intervija ir intervētāja mēginājums no teiktā saprast vairāk, „nokļūt zem stāstījuma virspusējā slāņa”, ņemot vērā emocijas, jūtas, neverbālo valodu. Tāpēc, intervētājam jābūt kompetentam psihiloģijā, kā arī pētniekam jāpiemīt tādam personības iezīmēm kā empātija, atbildība un citām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1192030
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties