Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814046
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grieķija ir zeme, kur izgudroti gan ambrozija un nektārs, gan arī velnarutka dzira. Gluži likumsakarīgi, tāpat kā citās jomās, arī kulinārijā ir daudz smalku, izmeklētu ēdienu.
Izplatītākais grieķu nacionālais ēdiens ir phas-soláda, tā ir pupiņu, burkānu un tomātu biezzupa – virums, kas nodrošina sātīgu maltīti, īpaši, ja papildināts ar kūpinātām siļķēm. Savukārt svētdienas un svētku galdā visbiežāk pasniedz uz iesma ceptu maigu jēru vai kazlēnu kopā ar gaļas buljonā sautētiem kartupeļiem.
Katrā novadā netrūkst īpašu vietējo recepšu – sulīgi gaļas ēdieni, kurus gatavo ar dažādiem riekstiem un kaltētiem augļiem; pīrāgi, kuros starp vafeļplānas, kraukšķīgas, trauslas mīklas kārtām atrodami neparasti pildījumi; krāsaini pildīti dārzeņi – tomēr ikdienā parasti ceļ galdā sacepumus un sautējumus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties