Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:456586
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parkets ir pārdzīvojis un pārdzīvos vēl daudzus gadu simtus. Mūsdienās "prestižs" ne vienmēr ir sinonīms vārdam - dārgs. To viennozīmīgi var attiecināt arī uz parketu. Ieklāt parketu nebūs dārgāk kā ieklāt kvalitatīvas flīzes, ilgmūžības ziņā līdzvērtīgu laminātu, vai pat lētāks par korķa grīdām. Galvenais, kas parketu dara pārāku par augstāk minētajiem materiāliem - iespēja to atjaunot vismaz sešas reizes slīpējot. Parasti, pie vispārpieņemtas individuālā sektora noslodzes, slīpēšana varētu būt nepieciešama ik pēc desmit gadiem. Parketu ieklāj, to pielīmējot pie pamatnes. Nepieciešamības gadījumā dēlīšu (vairogu, parketa dēļu) labākai nostiprināšanai gropē iedzen naglu. Uz mozaīkparketa vairogiem, līmes cietēšanas laikā, iesakām novietot slogu, kas garantē ciešāku kontaktu ar pamatgrīdu.
Parketa veidi un šķiras.
Dēlīšu parkets- precīza izmēra ēvelēti koka dēlīši, kuriem iestrādātas savienojuma vietas ar augstu precizitāti. Dažāda izmēra dēlīši dod plašas iespējas veidot ļoti daudz skaistu un oriģinālu rakstu. Iespējams izmantot vienas koksnes dažādas tekstūras dēlīšus, kā arī savstarpēji kombinēt atšķirīgas koksnes sugas.
Parkets tiek uzskatīts par vienu no dārgākajiem grīdas segumiem, kas apliecina saimnieku pārticības līmeni, protams, arī parketa cenu diapazons ir plašs, atkarībā no izvēlētā parketa veida, raksta, koksnes cietības u.c. Izšķir dēlīšu un mozaīkparketu.
Parketa priekšrocības:
*Cēls un prestižs materiāls, kas apliecina saimnieku gaumi.
*Telpās, kurās ieklāts parkets valda īpaši patīkama noskaņa, tas ir mājīgs un patīkams segums.
*Parketu un laminātu bieži salīdzina, jo abiem segumiem ir daudzslāņaina struktūra un iespējams līdzīgs dizains. Taču parkets ir pilnībā ekoloģisks un dabīgs materiāls- tā ir gandrīz īsta koka grīda.

Parketa trūkumi:
*Parkets nav mitrumizturīgs, ikdienā to nav ieteicams kopt, izmantojot lielu ūdens daudzumu, labāk izvēlēties speciālus kopšanas līdzekļus. Uz lamināta ilgstoši atradies paliels ūdens daudzums veicinās dēlīšu deformāciju, kas novedīs pie nepieciešamības nomainīt segumu.
*Parketu var sabojāt, piemēram, biroja krēslu riteņi, lai no tā pasargātu segumu, krēslu vietās ieteicams uz grīdas uzklāt speciālua izsargājošu paklāju.
*Parketa kopšana jāveic regulāri un rūpīgi- vaskošanu ieteicams atjaunot ik pēc 8 mēnešiem, savukārt laku- ik pēc 3 gadiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties