Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:854689
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz 2003.gada 22.martam māte atteikties no bērna un dot piekrišanu adopcijai varēja jau slimnīcā, uzrakstot apliecinājumu par savu lēmumu, kas tagad vairs nav iespējams(5).
2004.gada 1.janvārī tiek papildināts 154.1 pants.`` Bērna aprūpes atvaļinājums``Ikvienam darbiniekam, kura aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas ar bāriņtiesas (pagasttiesas) lēmumu nodots adoptējamais bērns, ir tiesības uz bērna aprūpes atvaļinājumu. Šādu atvaļinājumu piešķir uz laiku, kāds noteikts bāriņtiesas (pagasttiesas) lēmumā par adoptējamā bērna aprūpi un uzraudzību(6).

Tikai kopš 2005.gada 10.marta grozījumiem Civillikums paredz, ka adoptētais var iegūt adoptētāja uzvārdu sava uzvārda vietā vai arī pievienot to savam uzvārdam. Tas ir saskaņā ar Eiropas Konvencijas par bērnu adopciju 10.panta trešajā daļā noteikto(7).
līdz 2005.gada 7.aprīlim, kad spēkā stājās kārtējie Civillikuma grozījumi, pie laulībā dzimušajiem tika pieskaitīti arī ārlaulības bērni, ja viņu vecāki bija reģistrējuši laulību. Šādā veidā ārlaulības bērni tika pakļauti leģitimācijai, iegūstot laulībā dzimuša bērna tiesisko statusu.
Tikai ar 2014. 5.maija grozījumiem (spēkā ar 01.07.2014.) likumdevējs adoptēto bērnu mantojuma tiesības pielīdzina radinieku mantojuma tiesībām un novērš pretrunas starp Konvenciju, Civillikuma 173. un 401.pantu, nosakot, ka adoptētais un viņa lejupējie manto no adoptētāja un viņa radiniekiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,41 €
Materiālu komplekts Nr. 1373895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties