Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473457
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Garo nažu nakts jeb vāciski Nacht der langen Messer, kas notika 1934. Gada 30 jūlijā bija Hitlera izrēķināšanās ar valdošo opozīciju SA rindās, kas varētu apdraudēt viņa varu vai ietekmi.
Jau no paša sākuma nacionālsociālistiskā kustībā bija divi virzieni. Viens ar uzsvaru uz nacionālismu, kam klāt ir sociālisms, otrs virziens par galveno uzskatīja sociālismu, ar nacionālisma iezīmēm.
Galvenais cilvēks, kas no sociālistu puses apdraudēja Hitlera nedalītu varu bija SA vadītājs Ernests Rēms. Rēms bija cilvēks ar spēcīgu miesasbūvi, Pirmā Pasaules kara veterāns, kurš bija trīsreiz ievainots kaujās. Pirmajos pēckara gados viņš bija profesionāls kaujinieks, kas vienmēr tiecās pēc kautiņiem. Kā viņš pats mēdza teikt-es vienkārši esmu slikts cilvēks. Karš mani pievelk vairāk kā miers. 1921 gada augustā Rēms radīja SA, tā saucamo tautas armiju, kas sastāvēja tik pat labi kā no patriotiem, tā no huligāniem un bandītiem. Rēma vadībā šie SA trieciennieki izcīnīja daudzas uzvaras ielu cīņās ar komunistiem un nospēlēja savu lomu Hitlera politiskās varas veicināšanā. Pateicīgais Hitlers esot apgalvojis ka nekad neaizmirsīs Rēma nopelnus nacistiskās kustības labā. Tomēr Hitleru aizvien vairāk un vairāk uztrauca Rēma politiskā ietekme.
Rēms, Gregors štrāsers un citi vecie nacisti veidoja partijas kreiso spārnu un sāka aicināt uz otro revolūciju. Rēms teica, ka ‘’nacionālsociālistu cīņa bija sociālistiska revolūcija. Tā bija strādnieku kustības revolūcija . Tie kuri veica šo revolūciju ir tiesīgi likt par sevi manīt.’’ Zemteksts ir tāds, ka SA trieciennieki vēlas turpināt revolūciju un pretendēja uz noteicošo lomu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties