Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428456
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2005.gada novembrī par Franciju Latvijā tika runāts daudz. Galvenie notikumi novembrī saistībā ar Franciju, kas tika atspoguļoti Latvijas medijos, bija Latvijas prezidentes Vairas Vīķe-Freibergas vizīte uz Franciju, lai ar Francijas prezidentu Žaku Širaku pārrunātu abu valstu savstarpējās attiecības, Eiropas nākotni, ANO reformas un starptautiskās aktualitātes1, kā arī visplašāk atspoguļotais notikums novembra laikā interneta portālā apollo un arī citos Latvijas medijos – nemieri Francijā, kas sākās 28.oktobrī un turpinājās arī visu novembri.2 Šie notikumi tika atspoguļoti Latvijas medijos, tai skaitā arī interneta portālos, kuros ievietotie raksti bija diezgan līdzīgi un bieži vien sasaucās. Apollo bija viens no interneta portāliem, kas šos notikumus atspoguļoja visplašāk.
Saistībā ar Latvijas prezidentes vizīti Francijā, tiek runāts par Latvijas un Francijas lieliskajām attiecībām un par iespējām tās paplašināt, kā arī tiek rakstīts: „Širaks ļoti augstu novērtēja Latvijas straujo izaugsmi ekonomikā un uzsvēra, ka Francijai būtu svarīgi veidot plašākus un dziļākus kontaktus ekonomikas sfērā”3. Tiek arī daudz runāts par to, vai Francijā notiekošie nemieri aizēno un iespaido prezidentes vizīti, par ko pati prezidente saka, ka nemieri nekādi netraucē viņas vizītei4, lai gan citā rakstā tiek ziņots, ka V. Vīķei-Freibergai nemieru dēļ nācies atcelt interviju telekompānijām TV3 un CNN5. Prezidentes vizīte Francijā tiek minēta arī apollo nedēļas notikumu apskatā kā „Prezidente dumpīgajā Francijā”6. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117074
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties