Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:206227
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības Padome pārstāv un aizstāv ES dalībvalstu nacionālo valdību intereses. Tās darbā piedalās par konkrēto politiku atbildīgie ministri no visām dalībvalstīm. ES Padome ir viens no galvenajiem lēmumu pieņēmējiem un likumdevējiem ES, bet daudzās jomas tā lemj kopā ar Eiropas Parlamentu. ES Padome nosaka ES Kopējo ārējo un drošības politiku, kā arī sadarbību iekšlietās un tieslietās. Eiropas Savienības Padome (saīsināti saukta par Padomi) ir ES galvenā lēmējinstitūcija, tomēr tai nav likumdošanas iniciatīvas, kas savukārt ir Eiropas Komisijas privilēģija. Vispārinot lēmumu pieņemšanas procedūras Eiropas Savienībā, var teikt, ka vispirms lēmumu projektus izstrādā Eiropas Komisija, pēc tam Eiropas Parlaments šo jautājumu izskata, un, visbeidzot, Padome pieņem galīgo lēmumu.
ES varas dalīšana īstenojas starp Komisiju kā izpildvaru, Parlamentu kā ES pilsoņu pārstāvniecību ES līmenī un Padomi kā visu ES valstu valdību pārstāvniecību ar lēmējvaras un izpildvaras tiesībām. ES Padomes un Komisijas likumīgais pamats ir 1965.gadā parakstītais Apvienošanas līgums (Merger Treaty) – Līgums par vienotas Eiropas Kopienu Padomes un vienotas Eiropas Kopienu komisijas izveidi.
‘’Eiropas Savienības Padome’’ nosaukums pastāv jau kopš 1993. gada. Šāds nosaukums nav gluži pareizs, jo Padome ir nevis Eiropas Savienības, bet gan Eiropas Kopienu institūcija. Tādēļ to bieži vien dēvē arī par ‘’Eiropas Kopienu Padomi’’. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties