Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159027
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības dalībvalstu ekonomiskais raksturojums

Apvienotā karaliste: Pievienošanās ES 1973. gadā. Ekonomika ir viena no spēcīgākajām ES. Arvien vairāk balstās uz pakalpojumiem, lai gan tajā saglabājas arī rūpniecības jauda augsto tehnoloģiju un citās jomās. Londonas Sitija ir pasaules mēroga finanšu pakalpojumu centrs. Apvienotā Karaliste ir ceturtā lielākā ekonomika pasaulē. Pārspēja Franciju 2000.gadā, kļūstot par otro lielāko ekonomiku Eiropā. Varētu kļūt par lielāko ekonomiku Eiropā vienas paaudzes laikā. Otrajā vietā pasaulē uzkrāto ārvalstu tiešo investīciju ziņā – 672 miljardi ASV dolāru. Nozīmīgākās ekonomiskās darbības nozares: automobiļu ražošana, bio-tehnoloģija, ķīmija, elektronika, ICT, loģistika, enerģētika, farmācija, telekomunikācijas, R&D –pētniecība un attīstība.
Austrija: Pievienošanās ES 1995. gadā. Valūta eiro. IKP uz 1 iedz. 27 300 €. Austrijas ekonomikā vienlīdz attīstīta ir rūpniecība, lauksaimniecība, arī tūrisms ir nopietns ienākumu avots. Austrijā pieprasījuma palielināšanās pēc kvalificētajiem strādniekiem galvenokārt izskaidrojama ar valsts straujo ekonomikas izaugsmes tempu. Ir 1 no attīstītākajām pasaules valstīm. Iestāšanās ES nav atstājusi manāmu ietekmi uz ekonomiskajiem rādītājiem. Reālā IKP, t.i., Austrijas tautsaimniecībā gada laikā saražotā galaprodukta naudas izteiksmē, pieauguma tempi pakāpeniski palielinās. IKP, kā tas ierasts, pieaug ar katru gadu, taču pieauguma tempi nav vienmērīgi, t.i., tie ir svārstīgi. Šis pieaugums dod iespēju labāk apmierināt pieaugošās iedzīvotāju vajadzības. Tieši šis rādītājs ir tas, kas nosaka valsts ekonomisko izaugsmi. Inflācijas tempi ir nesamērīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127683
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties