Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Oukena likums pierāda sakritību, ka, ja faktiskais bezdarba līmenis ir lielāks nekā dabiskais bezdarba līmenis par 1,0 %, tad nesaražotais nominālais iekšzemes kopprodukts līdzinās 2,5% Lai noteiktu produkcijas daudzumu, kuru varētu saražot, ja bezdarba nebūtu, tad nesaražoto jeb zaudēto iekšzemes kopprodukta daļu bezdarba ietekmē, ja no faktiskā bezdarba procentu atskaita dabiskā bezdarba procentu un iegūto starpību sareizina ar 2,5, savukārt iegūto lielumu pareizina ar nominālo iekšzemes kopproduktu.8
Bezdarbs ir viens no makroekonomikas nestabilitātes rādītājiem, pēc kura seko nopietnas ekonomikas un sociālas problēmas sabiedrībā.

Bezdarba sekas.
Bezdarba situācijā negatīvas izmaiņas piedzīvo valsts ekonomika kopumā, kā arī liela daļa privāto mājsaimniecību. Pirmkārt valsts piedzīvo nopietnus ekonomiskos zaudējumus, krītas IKP, jo sarūk ražošana, valsts kasē nonāk ar vien mazāki ieņēmumi, jo pastāvot bezdarbam, strauji samazinās strādājošie, līdz ar to nav kas maksātu nodokļus.
Arī sociālie apstākļi kļūst smagāki, iedzīvotāju dzīves līmenis pasliktinās, daudzi zaudē ticību, ieslīkst depresijā, kā rezultātā izjūk ģimenes. Ar vien vairāk cilvēku izceļo uz ārzemēm labāku darbu meklējumos, izceļo arī ģimenes un kvalificēti speciālisti, kuri nākotnē būtu nepieciešami, taču šajā momentā nespēj atrast darbu vai nav pienācīgi atalgoti. Pieaug noziedzības līmenis valstī, līdz ar to no valsts budžeta lielāks finansējums jāatvēl kārtības un drošības uzturēšanai. Bezdarba rezultātā iespējama arī politiskā krīze, jo iedzīvotāji ir vīlušies valdībā, valstī un politiķos, iedzīvotāji pauž savu viedokli streikos un protestos pret valdību.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1232537
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties