Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:168762
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Valsts raksturojums    4
1.1.  Ģeogrāfiskais raksturojums    4
1.2.  Reliģiskā piederība    4
1.3.  Vēsturiskie fakti    5
  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    6
2.2.  Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    6
2.3.  Ēdienreizes    6
2.4.  Nacionālie svētki    7
2.5.  Kaimiņtautu ietekme uz Ēģiptes virtuvi    7
2.6.  Ēģiptes nacionālie ēdieni, kuri pārņemti citur pasaulē    7
2.7.  Ēģiptes virtuves raksturīgāko ēdienu un dzērienu saraksts    8
  Kopsavilkums    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

2.2 Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas
Ēģiptē ēdieni tiek gatavoti uz 10-15 cilvēkiem, lielos traukos. Vienkāršākos ēdienus pagatavo no liela daudzuma svaigu augļu un dārzeņu. Ēdieniem pievieno dažādas garšvielas. Daudzi ēdieni tiek pagatavoti krāsnī, uz uguns vai oglēm, bieži tiek arī sautēti. Zivis cep uz uguns kopā ar tomātiem un papriku. Zupas gatavo no dārzeņiem zivs vai gaļas buljonā. Populāras ir uzkodas un salāti ar jogurtu. Kā tradicionāls dzēriens tiek uzskatīta tēja un kafija, kuras pagatavotas speciālā traukā. Ka arī karkade tēja, kura tiek lietota gan aukstā, gan karstā veidā. [ 3.]

2.3 Ēdienreizes
Ēģiptiešiem ēdienreizes ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Valsts virtuvē kā tradicionālas tiek uzskatītas ēdienreizes pie lieliem galdiem, ko pirmkārt uztver kā sazināšanas veidu.
Tradicionālas Ēģiptes virtuves brokastis saucas iftar. Tas sastāv no diviem pamata ēdieniem. Pirmais ir vārītas pupas, kuras tiek padotas skābā mērcē ar zaļumiem un garšvielām, dažreiz arī ar sīki sagrieztiem dārzeņiem. Šādu ēdienu ēģiptieši uzskata par ļoti veselīgu un sātīgu. Otrs ēdiens ir veģetārās kotletes, kuras pagatavotas no pākšaugiem. Brokastis uzdzer ar aukstu karkade tēju

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties