Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,49
Ietaupījums:
0,82 (15%)
Cena ar atlaidi*:
4,67
Pirkt
Identifikators:987898
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Biezpiena klimpas – masu 1cm biezā kārtā liek uz galda, sagriež 2-2,3cm platās strēmelēs, kuras sagriež rombiņos vai taisnstūros. Vāra uz lēnas uguns 4-5 minūtes. Izņem no ūdens un pasniedz tāpat kā pīrādziņus.

Tvaikots biezpiena pudiņš – biezpienu samaļ; rozīnes pārlasa un nomazgā; riekstus noloba un smalki sakapā; olu dzeltenumu atdala no baltuma; baltumu saputo stingrās putās; dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu. Manna. Veidni ietauko, masu liek ¾ no tās tilpuma, virsmu nolīdzina, pārkaisa rīvmaizi un tvaiko karsta ūdens peldē 20-30min. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež porciju gabalos un pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai augļu ogu mērci.

Biezpiena plācenīši – no labi samaisītas masas veido apaļus plācenīšus un panē miltos. Līdz cepšanai uzglabā ledusskapī. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas un uz 5-7 min. Ieliek cepeškrāsnī līdz pilnīgai gatavībai. Pasniedz pa 2 uz porciju ar ievārījumu, cukuru, krējumu. Atsevišķi var pasniegt saldo piena mērci, krējumu vai krējuma mērci.

Biezpiena sacepums – sacepums no pudiņa atšķiras ar to, ka tam pievieno uzreiz visu olu. Masu gatavo tāpat kā biezpiena plācenīšiem, tikai mīkstāku. Sagatavoto masu liek ietaukot, ar rīvmaizi izkaisītā pannā 3-4cm biezā kārtā. Virsmu nolīdzina, pārziež ar krējumu un cep cepeškrāsnī 250C. Pasniedz karstu at saldo piena mērci, krējuma vai saldo mērci.

Sacepts biezpiena pudiņš – masu sagatavo kā tvaikotam pudiņam. Sacep veidnē. Cep cepeškrāsnī tāpat kā sacepumu. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež un pasniedz tāpat kā sacepumu.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdienu gatavošana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/987898

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties