Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,99
Ietaupījums:
0,48 (12%)
Cena ar atlaidi*:
3,51
Pirkt
Identifikators:272952
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ēdienkarte – ēdienu saraksts un to pasniegšanas kārtība vienai maltītei, visai dienai vai ilgākam laikam. [ 3;538]
Ar ēdienkartes palīdzību uzņēmums saviem apmeklētājiem sniedz informāciju par ēdināšanas uzņēmuma produkciju, kurā ne vienmēr tiek norādīti ēdieni un dzērienu nosaukumi, bet arī to sastāvdaļas un cena.
Ēdienkartes galvenokārt atšķiras atkarībā no uzņēmuma veida, kurā tas piedāvā, restorānu ēdienkartes būs plašākas ar lielāku izvēles iespējām, kā arī būs rakstīta vairākās valodās. Kafejnīcās un bāros ēdienu izvēle un arī to aprakstošā daļa būs šaurāka.
Dažkārt var pat apgalvot, ka ēdienkarte ir pats svarīgākais mārketinga instruments ēdināšanas uzņēmumā. Bieži ēdienkarte tiek izvietota pie uzņēmuma ieejas durvīm, skatlogos, liftos, tādejādi piedāvājot viesim iepazīties ne tikai ar uzņēmuma piedāvāto sortimentu, bet arī ar piedāvāto pakalpojuma līmeni un cenām. [4;26]
Ēdienkarte ir tā, kas pastāsta par uzņēmumu. Ja ēdienkarte ir netīra un saburzīta, tas klientam var radīt nepatiku pret uzņēmumu un viņš vairs nenāks. Tāpēc būtu jāseko līdzi ēdienkartes izskatam.
Ēdienkartei jābūt ērtai lietošanai, tai nevajadzētu būt lielai, kas traucētu klientam tās izpēte un var traucēt arī citiem. Ja, piemēram, atnākuši četri draugi vakariņās un katrs atver ēdienkarti, tā izklājas pa visu galdu un var traucēt viens otram.
Svarīgi ir arī tas ar kādiem burtiem un burta lielumam kāds ir ēdienkartē. Burtu lielumam un krāsai jābūt piemērotai zāles apgaismojumam, lai viesim nebūtu jāpiepūla acis, cenšoties izlasīt ēdiena nosaukumus.
Ēdienkartīšu veidi:
Brīvas izvēles ēdienkarte(restorānos, kafejnīcās)
Dienas racionālā ēdienkarte
Komplekso pusdienu ēdienkarte
Pasūtījumu ēdienkarte
Bērnu ēdināšanas ēdienkarte
Diētiskās ēdienkarte
Banketu ēdienkarte. [ 1; 23, 24]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdienkarte, tās izveides principi”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/272952

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties