Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277297
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Darba samaksas vispārējie noteikumi    2
2.  Minimālā darba alga    3
3.  Piemaksas    3
4.  Darba samaksas izmaksa    4
5.  Darbinieka izdevumu atlīdzināšana    6
6.  Darba algas vēsture un darba algas prasība    6
7.  Minimālā darba samaksa 2009.gadā    8
  Izmantotās literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Piemaksas

Darbinieks paralēli darba līgumā noteiktajiem amata pienākumiem, pēc darba devēja pieprasījuma papildus var veikt citus uzdevumus vai pienākumus. Par šādiem papildus pienākumiem darbinieks ir tiesīgs saņemt atbilstošu piemaksu par padarīto par to iepriekš rakstiski vienojoties ar darba devēju. Piemēram, darbinieks aizstāj uz laiku promesošu darbinieku. Piemaksu apjomu nosaka koplīgumā darba devējam un darba ņēmēju pārstāvjiem par to vienojoties, vai darba līgumā darba devējam un darbiniekam par to vienojoties.
Darbiniekam, kas veic darbu īpašos apstākļos, kuri saistīti ar paaugstinātu risku viņa drošībai vai veselībai, var noteikt piemaksu, kuras apmērus nosaka darba līgumā vai koplīgumā. Darbiniekam, kura darbs ir saistīts ar paaugstinātu risku, slēdzot darba līgumu, būtu jānoskaidro, vai uzņēmumā ir noslēgts koplīgums, kurā ir noteiktas piemaksas par darbu īpašos apstākļos. Ja attiecīgās piemaksas nav noteiktas darbiniekam būtu ieteicams savlaicīgi vienoties ar darba devēju par šādu piemaksu noteikšanu darba līgumā lai izvairītos no neparedzētiem strīdiem par darba apmaksu.
Darbiniekam, kas veic nakts darbu, ir tiesības saņem piemaksu. Nakts darbs ir ikviens darbs, ko darbinieks veic nakts laikā no pulksten 22.00 līdz 6.00 ilgāk nekā divas stundas. Piemaksu izmaksā par katru nakts laikā nostrādāto stundu, un tās apmērs nedrīkst būt mazāks par 50% no darbiniekam noteiktās stundas vai dienas algas likmes. Ja koplīgumā vai darba līgumā ir noteikts lielāks piemaksas apmērs par nakts darbu, tad darbinieks ir tiesīgs saņemt piemaksu lielākā apmērā.
Darbiniekam, kas pēc darba devēja norādījuma veic darbu virs viņam noteiktā normālā darba laika, ir tiesības saņemt piemaksu par katru stundu, kura nostrādāta virs normālā darba laika. Piemaksas apmērs nedrīkst būt mazāks par 100% no darbinieka noteiktās stundas vai dienas algas likmes.
Darbiniekam, kuram ir noteikta piecu dienu darba nedēļa, pienākas divas brīvdienas. Ja darbinieks pēc darba devēja rīkojuma veic darbu savā brīvdienā, viņam ir tiesības saņemt brīvdienu citā dienā vai saņemt piemaksu pie pamatalgas par nostrādāto dienu 100% apmērā no noteiktās stundas vai dienas algas likmes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties