Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523439
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viena no Eiropas Savienības (ES) priekšrocībām, kas ļoti nozīmīga katram konkrētam indivīdam, ir tiesības brīvi strādāt jebkurā citā ES dalībvalstī. Tiesa gan, ar 2003. gada 1.maiju, kad Latvija pievienojās ES, visu valstu robežas automātiski netika atvērtas darba meklētājiem no Latvijas.
Pilnīga darbaspēka pārvietošanās brīvība apvienotajā Eiropā varēs valdīt tikai no 2011. gada, taču dažas valstis Latvijas darba ņēmējiem ir atvērtas jau ar 2004. gada 1. maiju, tāpat kā Latvija šīm valstīm.
Ar 2003. gada 1. maiju darbaspēks brīvi varēs pārvietoties no Latvijas uz visām jaunajām ES dalībvalstīm un otrādi, respektīvi, Latvijas darbinieki varēs strādāt Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Ungārijā, Slovākijā, Slovēnijā, Maltā un Kiprā. Tāpat arī šo valstu pilsoņi varēs strādāt Latvijā. Lai strādātu Latvijā, kā arī jebkurā citā jaunajā dalībvalstī, būs nepieciešams tikai ceļošanas dokuments (pase) un uzturēšanās atļauja, kas nedrīkstēs maksāt vairāk par pases izsniegšanu.
No esošajām ES dalībvalstīm par sava darba tirgus atvēršanu jau no iestāšanās dienas paziņojušas Dānija, Zviedrija, Nīderlande, Lielbritānija un Īrija. Ja pārējās dalībvalstis nepieņems nekādu lēmumu, tad no 2004. gada 1. maija tajās būs spēkā darbaspēka kustības ierobežojumi, respektīvi, Latvijas darba ņēmēji uz šīm ES valstīm varēs doties strādāt tikai līdzšinējā kārtībā, bez atvieglojumiem. Šie ierobežojumi būs spēkā divus gadus – līdz pat 2006. gada 1.maijam.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130008
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties