Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,14 (14%)
Cena ar atlaidi*:
0,85
Pirkt
Identifikators:830316
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bufetes veida galda klājums ir plaši pielietots viesnīcās vai konferencēs. To klāj ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās un vakariņās. Klājot šādu galdu, visam ēdiena sortimentam jābūt sagatavotam tā, lai nav nepieciešams nazis. Gadījumā, ja tomēr nazis ir nepieciešams, tad tāds ēdiens ir jāservē uz atsevišķa galda kā minimālā galda klājums. Parasti zviedru galda jeb bufetes veida galdam jābūt 90cm augstam un 100-120cm platam. Dekoram izmanto galdautu un galda svārkus, kuru piestiprina pie galdauta ar adatiņām. Svārku augstumam no zemes jābūt 5cm. Ja galds tiek klāts telpas vidū un viesi apkalpojas no visām pusēm, tad galda vidū ir iespējams novietot kompozīciju, tās augstums netiek ierobežots. Ēdienu sortimentu izvieto spoguļrakstā, lai nodrošinātu sortimenta vienmērīgu izvietošanu uz galda. Toties karstos ēdienus uzglabā marmītos. Dzērienus salej krūzēs, zem kurām novieto pamatšķīvīti ar salveti. Salveti arī mēdz apsiet ap krūzes augšdaļu. Blakus krūzēm novieto glāzes.
Brokastu galdam ir plaša izvēlē un katrs var izvēlēties sev patīkamāko un ērtāko variantu sava galda klājumam. Galvenais ir neaizmirst par svarīgākajiem aspektiem galdu klāšanas etiķetē. Arī galda dekoru var izvēlēties visvienkāršāko vai arī iztikt bez tā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Brokastu galda klāšanas etiķete”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/830316

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties