Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:685210
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Somija ir visumā ar uzvedības kultūras normām “nepārbagāta valsts”. Varētu teikt, ka Somijā valda visā Eiropā pieņemtās uzvedības manieres ar ļoti minimālām “nacionālajām novirzēm”. Tomēr Somijā valda ļoti liberāla attieksme pret viesiem, somi kā ziemeļu tauta nepievērš pārspīlētu uzmanību savu tradīciju ievērošanai no viesu puses. Tomēr, “Romā jādara tā kā dara romieši”, tādēļ savā darbā centīšos parādīt galvenās uzvedības kultūras tendences Somijā attiecībā pret ēšanu un dzeršanu, kā arī salīdzināšu tās ar Latvijas normām.
Somu kulinārija ir Rietumeiropas, Austrumeiropas un Skandināvijas tradīciju sajaukums, tas izskaidrojams ar Somijas vēstures tendencēm un ģeogrāfisko stāvokli. Tomēr ēšanas un galda kultūras standarti ir tipiski Rietumnieciski. Somijā, līdzīgi Lielbritānijai, starp 11.00 un 13.00 ir lenča (lunch) laiks. Darba vietās lenčs parasti ilgst vienu stundu. Garie lenči, parasti biznesa tikšanās, parasti ilgst 90 minūtes līdz pat divām stundām. Interesanti, ka īpaši tiek izdalīti vakariņu laiki: mājās vakariņas tiek ieturētas no 17.00 līdz 18.00, savukārt restorānos lietišķām tikšanām paredzētais vakariņu laiks ir no 19.00 līdz 20.00. Tomēr vēlu vakariņu iespējamība ir visai limitēta, jo daudzi restorāni beidz darboties jau 19.00. Koncerti, teātri un citi pasākumi parasti sākas 19.30, ap 22.00 šī auditorija dodas uz vēl “neaizvērtajiem restorāniem”. Tādēļ esot somijā un rezervējot maltīti restorānā svarīgi novērtēt to darbības laikus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties