Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:575426
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēsturnieki ir izpētījuši pīrāga pirmsākumus, tie ir meklējami senajā Grieķijā. Senajā Grieķijā arī ir cēlušies cepumi, kurus tie pagatavoja no ūdens un miltiem. Bagātie mūki pīrāgu pagatavošanā izmantoja arī jūras veltes, mīdijas. Gaļas pīrāgi bija arī iekļauti romiešu kursos, kur tika mācīts kā pagatavot visdažādākos desertus.
Savienotajās valstīs, 1675. gadā pateicības dienā nebija nekāda izveidota saldā pīrāga, vienīgi bija ķirbju pīrāgs, cepti rieksti. Svēsetceļotāji ieviesa angļu stilu, pateicoties kolonijām, tie ieviesa gaļas pīrāgu, kas bija ļoti izplatīts armijas kolonijās. Kolonijās pīrāga garozu ne tikai ēda, bet arī izmantoja kā produktu glabāšanās vietu. Tie gatavoja tā, ka pīrāga garoza bija cieta, praktiski neēdama, tā aizsargāja pārtiku. Armijas kolonijās pateicoties mīklas cietajai garozai, tie tādā veidā uzglabāja produktus līdz ziemas mēnešiem.
Ķirbja pīrāgs pavārgrāmatā tika ierakstīts 1675. gadā. 1800. gadā tika Amerikā popularizēta pīrāgu gatavošana. Pavāru grāmatā, kas tika izdota 1796. gadā, tika uzskaitīti tikai 3 saldie pīrāgi, bet 1800. Gadā izdotajā pavāru grāmatā jau bija 8 saldo pīrāgu varianti. 1947. Gadā izdotajā mūsdienu kulinārijas enciklopēdijā jau bija 65 varianti saldajam pīrāgam. Oriģinālās pīrāga receptes ir tieši nākušas no Anglijas. Pēc iedalījuma pīrāgs var būt jebkurš sacepums, kas satur gaļu, augļus, dārzeņus, riekstus vai olīves. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122921
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties