Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:251008
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

AT - Tiesību nozare, kas regulē administratīvo iestāžu darbību, kuras realizē likumā vai citos tiesību aktos noteiktās valsts paŗvaldes funkcijas. Šīs valsts pārvaldes iestādes ir saistītas ar valsts politikas realizēšanu.
AT galvenie uzdevumi ir: Izveidot optimālu administratīvo iestāžu sistēmu, precīzu valsts pārvaldes funkciju uzticēšana izveidotajām administratīvajām iestādēm, valsts pārvaldē strādājošo nodarbinātības noteikumu noteikšana, noteikt privātpersonu iespējas līdzdarboties valsts pārvaldes funkciju veikšanā un šo funkciju izpildes kontrolē.
AT ir publisko tiesību patstāvīga tiesību nozare.
Publiskās tiesības regulē attiecības starp valsti personu, nosaka to publiskās tiesības un pienākumus, kā arī valsts iekšējo uzbūvi.
Publisko tiesību uzdevums, būtība – demokrātiskā sabiedrībā līdzsvarot sabiedrības un indivīda intereses, vienlaicīgi nodrošinot indivīdu pret neattaisnotu valsts iejaukšanos viņa brīvībās un garantējot indivīda vienlīdzīgas tiesības uz kvalitatīviem pakalpojumiem.
AT dod valsts administrācijai lielas pilnvaras, kuras nav privātpersonām, jo kopējās valsts intereses ir augstākas par privātajām. Tāpat AT traucē valsts administrācijai pārmērīgi aizrauties ar privilēģiju izmantošanu un norobežo patvaļu. Vara ir milzīgs pārbaudījums tam, kas to realizē.
Šajās attiecībās parasti viena puse ir valsts, ko pārstāv amatpersona un otrā pusē fiziska persona. Tās izpaužas attiecībās starp valsti un personu, kur pastāv pakļautības (subordinācijas) attiecības. Tas arī nozīmē, ka persona ir pakļauta valstij un nevar atteikties ievērot tās izdotos noteikumus.
Publiskajās tiesībās tiek apmierināta valsts interese un tajās ietilpst – konstitucionālās, administratīvās, administratīvi procesuālās, krimināltiesībās un kriminālprocesuālās tiesības.
Džouns un Villars Publiskās tiesības definē sekojoši: administratīvās tiesības aplūko juridiskos trūkumus valdības ierēdņu darbībā un tiesu aizsardzības līdzekļus, kuri pieejami ikvienam, kuru skar šis tiesību aizskārums.
Privātās tiesības – tiesības, kas aizstāv personas intereses tās līdztiesīgajās attiecībās ar citām personām. Privāto tiesību uzdevums – nodrošināt divu vai vairāku brīvu un vienlīdzīgu indivīdu savstarpēji saskaņotu un pēc iespējas abpusēji izdevīgu rīcību. Valsts iejaukšanās privātajās tiesībās nepieciešama tikai tik, cik tai jāuzstājas kā starpniekam indivīdu savstarpējās attiecībās.
Administratīvās tiesības sākas konstitucionālajās tiesībās un ir cieši saistītas ar tām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127489
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties