Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:741030
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums
Diemžēl amatpersonām jāpiemēro naudas sodi dažiem Latvijas iedzīvotājiem par ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas laikā, jo sāvādāk cilvēki nesaprot, ka ar savu rīcību viņi apdraud sabiedzības veselību un dzīvību. Uzraugot un kontrolējot Latvijas iedzīvotājus, Covid-19 pandēmijas laikā, Valsts amatpersonas rūpējās par sabiedrības dzīvību un veselību.
Tiesiskās problēmas piemērojot administratīvo sodu par pandēmijas Covid-19 noteikto ierobežojumu pārkāpšanu ir tādas, ka pandēmijas Covid-19 noteikti ierobežojumi ierobežo cilvēktiesības, bet Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā ( Latvijas Vēstnesis, 110A, 09.06.2020. ) 1. pantā trešajā daļā noteikts: Nosakot nepieciešamo pasākumu kopumu, tiek piemēroti vispārējie principi un vien no viņiem ir: 1) cilvēktiesību ierobežošanas minimizēšana — personu tiesības tiek ierobežotas tikai tad, ja nav citu alternatīvu pasākumu, kas efektīvi aizsargā sabiedrības veselību un drošību.
Darba autore uzskata to, ka naudas sods par pandēmijas Covid-19 noteikto ierobežojumu pārkāpšanu aptur cilvēkus tos pārkāpt. Lai apturēt Covid-19 infekcijas izplatību efektīvāk ir, ja amatpersonas piemēro naudas sodu, par administratīvo pārkāpumu, nekā tikai mūtiski brīdina, jo tad cilvēks, pirms pārkāpt noteiktos ierobežojumus padomās, bet ja par pārkāpumu būtu tikai mutisks aizrādijums no amatpersonas puses, pārkāpēju būtu vairāk, kas nozīmē, ka ar Covid-19 infekciju saslimušo skaits palielināsies, kas apdraud sabiedrības veselību un dzīvību. 

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392164
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties