Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:996039
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rainis vārdus „pienākums” un „mīlestība” neuztvāra tieši tā, kā to mēdz darīt lielakā daļa no mums. Mēs pienākumu saprotam kā vajadzību izdarīt kādu darbu, bet mīlestību, kā mīlu starp diviem cilvēkiem. Taču Rainis šiem vādiem piešķir dziļāku jēgu. Rainis savās lugās vēlas mums parādīt, kā viņš izprot šo vārdu nozīmi un ko viņš vēlētos mums mācīt, atklāt.
Visās lugās, kuras esmu lasījusi, t.i., „Indulis un Ārija”, „Uguns un nakts” un „Jāzeps un viņa brāļi” mīlestība ir bijusi viena no galvenajām darba tēmām. Galvenie varoņi tiek nostādīti krustcelēs starp iekšā bagojošām jūtām, mīlestību. Rainis lugās izvērsti parāda vārda „mīlestība” patiesībā plašo nozīmi. Tiek pārspriestas tēmas par mīlestību starp diviem cilvēkie, ģimeni, pret tautu, zemi, sevi un citām. Mīlas viesulī nonāk ikkatrs Raiņa lugu tēls. Tiem liekot pārvarēt savas iekšējās mokas un cīņu starp savām vēlmēm, Rainis parāda arī mīlestības skarbo pusi – greizsirdību, ciešanas, atriebību utt. Pastāvot mīlestībai, tai vienmēr līdzās pastāvēs arī tās pretstats – naids. Ar šīm mīlestības krustcelēm Rainis rāda, kā cilvēks spēj atrast sevi, izvirzot sev mērķus un uzstādot priekšnosacījumus. Izvēles situācijā atklājas cilvēka patiesā būtība, tiek saprasti viņa patiesās darbības mērķi. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129834
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties