Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947984
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ja vadītājs vēlas būt veiksmīgs tūkstošgades komandas vadībā, viņa vadības stilam būtu jāiekļauj koučinga metodes un pieeja. Autoritārs, direktīvs komandas kontroles stils strādā ar iepriekšējām paaudzēm, bet ne ar milēniāļiem – viņi redz autoritāti citādi. Viņi drīzāk negrib vadītājus nekā grib, tāpēc viņus ir vērts aicināt kā dalībniekus daudzfunkcionālās komandās, kur katrs no dalībniekiem ir atbildīgs pats par savu kompetenci. Viņi lieliski sadarbojas – ieliekot sadarbības vidē, mēs viņus arī iesaistām. Iesaiste arī nozīmē dot pilnvaras un iedrošināt. Darbinieki bez pilnvarām un iedrošinājuma neiesaistās, distancējas, nav ieinteresēti kopīgajā rezultātā, kas uzņēmumam reizēm izmaksā ļoti dārgi. Ar koučinga pieeju milēniāļi kļūst pašpārliecinātāki. Lūdziet viņu ieguldījumu svarīgos uzņēmuma jautājumos, iesaistiet lēmumu pieņemšanā, vaicājiet viedokli un pilnvarojiet pildīt operatīvus uzdevumus. Visi šie faktori ir svarīgi arī citām paaudzēm, tomēr tikai milēniāļu paaudzei tie ir būtiski svarīgāki, kurpretim citas paaudzes spēj samierināties ar kāda no augstāk minēto faktoru vāju klātbūtni viņu dzīvēs (Skaties.lv, 2018).
Ja vadītājs izmanto koučinga vadības stilu, tad darbiniekiem nav ne nepieciešamība, ne motivācijas veidot kaut ko aiz tā muguras. Tajos kolektīvos, kas apguvuši un pielieto koučinga vadības stilu un metodes - cilvēki mazāk slimo kā arī neaiziet pēc paša vēlēšanās. Koučings pozitīvi ietekmē darba ražīgumu, tas ir, palielinās peļna un samazinās uznēmuma izdevumi (Ericson, n.d.).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties