Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:875764
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmskonflikta fāze ir līdz brīdim, kad sieva uzzin, ka nauda beigusies. Šeit var minēt frustrācijas pazīmi: gaidu apmānīšana – sievai grūti noticēt, ka vīrs tomēr nav tik racionāls un apdomīgs, kā viņa cerējusi. Sākas konfrontācijas stadija. Konflikta sākumu raksturo galvenokārt neverbālie signāli: paralingvistiskā zīmju sistēma – paaugstināts balss tonis; optiski kinētiskā zīmju sistēma – pastiprināta žestikulācija, izteiktāka mīmika un dažādu ķermeņa daļu motorika, kas atspoguļo emocijas.
Kā barjeru pretējās puses uztveršanā vat šeit var minēt stereotipizāciju no vīra puses, kad viņš saka „Un ja godīgi, tad es neticu, ka sieviete prot labāk par vīrieti apieties ar naudu” un kad piemin, ka tieši viņš ir „ģimenes galva”.
No sievas puses barjera vīra uztveršanā ir tieksme pēc nepretrunīguma – viņai noteikti ir labs priekšstats par vīru, tāpēc viņas apziņa cenšas ignorēt tās īpašības, kuras ir pretrunā ar izveidoto priekšstatu: „Es biju pārliecināta, ka tu spēsi to vislabāk, tāpat kā visu citu...” Tas is iemeslis tam, ka kamēr nekas nebija noticis, viņa redzēja tikai labo situācijas pusi – „vīrs ir tik uzmanīgs, mīlošs, devīgs, izvēlas vislabāko, cenšas atvieglot mums dzīvi ” utt. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties