Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270245
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.06.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ētikas dilemma ir sarežģīta dzīves situācija, kurā rodas konflikts starp vajadzībām un morāles vērtībām, un jāizdara izvēle starp pareizu vai nepareizu rīcību, starp morālu vai likumīgu lēmumu, starp tuvinieku vai sabiedrības interešu ievērošanu (Siksnāne, Lazdāne, 2013). Pirmsskolas pedagogā darbā tās ir profesionālās situācijas, kur ir jāizdara izvēle un kļūst grūti lemt par turpmākām darbībām kā rīkoties. («Образование», 2022) Savas prakses laikā es saskaros ar dilemmu par taisnības sacīšanu vai noklusēšanu.
Es kļuvu par liecinieci sekojošai situācijai. Kāda bērna mamma no rīta atvedot savu bērnu uz bērnudārzu sacīja audzinātājai, ka vakardien vakarā bija pamanījusi savam bērnam savādu brūci – kodienu, un pēc viņas sacītā to ir izdarījis kāds bērns grupiņā. Sašutusi viņa jautāja, kāpēc audzinātāja viņai nepastāstīja par to iepriekšējā dienā, kad mamma bija atnākusi savam bērnam pakaļ. Audzinātāja pateica, ka nebija pamanījusi šādu rīcību, ka bērnam kāds būtu bijis kodis. Man prātā ienāca doma vai varētu būt tā, ka audzinātāja bija nonākusi ētikas dilemmas priekšā – situāciju viņa redzēja, bet nezināja kā rīkoties, vai pastāstīt cietušā bērna vecākiem, bet varētu izveidoties konflikts ģimeņu starpā, vai varbūt sodīt vainīgo bērnu un pastāstīt viņa vecākiem, bet tad bērnu varētu nolamāt un fiziski sodīt mājās, tādējādi varētu rasties bailes apmeklēt bērnudārzu, vai noklusēt par situāciju – kā arī tika izdarīts. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties