Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738766
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvirzītās problēmas aktualitātes vērtējums
A. Kuzņecova idejas ir ļoti nozīmīgas – funkcionālais analfabētisms ir patiešām nozīmīga problēma, to apstiprina arī rakstā iekļautie dati par funkcionālajiem analfabētiem (cilvēkiem, kuru lasīt un rakstīt prasmes nav pietiekamas, lai veiktu ikdienā nepieciešams lietas, kaut vai uzrakstīt iesniegumu, parakstīt līgumu, iepriekš ar to iepazīstoties u.tml., arī nespēja uztvert sarežģītākus tekstus). Turklāt biedējošs šķiet fakts, ka analfabētu skaits tikai pieaug. Tas nav saistāms ar apstākli, ka ir kļuvusi sliktāka izglītības sistēma, drīzāk ir palielinājies kopējais dzīves ritms, kas prasa operēt ar īsiem tekstiem, spēt ātri reaģēt – līdz ar mobilo telefonu un elektrisko saziņas līdzekļu attīstību cilvēki ir kļuvuši sasniedzami praktiski patstāvīgi.
Autors vairākkārtīgi nonāk pie atziņas, ka nepieciešams pārskatīt izglītības sistēmu, pašu pieeju mācību procesam, lai tiektos mazināt funkcionālā analfabētisma attīstību, tomēr tai pat laikā nedaudz pretencioza ir izmantotā atsauce un salīdzinājums ar agrāko gadu skolām, kad tika atļautas autoritatīvas audzināšanas metodes. Lai arī pats autors norāda, ka viņš neaicina bērnus pērt, lai tādējādi piespiestu mācīties, taču viņš vienlaicīgi aktualizē problēmu par iespējamām mācību procesa reformām, kas sekmētu skolēnu motivāciju un sasaistītu iegūstamās zināšanas un prasmes ar reālijām ārpus izglītības programmas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1360369
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties