Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:693612
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  SATURS    2
  ANOTĀCIJA    3
  ANNOTATION    4
  АННОТАЦИЯ    5
  IEVADS    6
1.  SPORTA KLUBA DARBĪBAS RAKSTUROJUMS    8
1.1.  VISPĀRĒJA INFORMĀCIJA PAR KLUBU    8
1.2.  SPORTA KLUBA FINANŠU RĀDĪTĀJU ANALĪZE    10
1.3.  KLUBA MĀRKETINGA DARBĪBA    11
2.  KLUBA DARBĪBU IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    15
2.1.  UZŅĒMUMA IEKŠĒJĀ VIDE    15
2.2.  UZŅĒMUMA ĀRĒJĀ VIDE    26
2.2.1.  SPORTA KLUBU TIEŠI IETEKMĒJOŠĀ VIDE    27
2.2.2.  UZŅĒMUMU NETIEŠI IETEKMĒJOŠĀ ĀRĒJĀ VIDE    32
2.3.  PORTERA MODELIS    37
2.3.1.  KONKURENCES INTENSITĀTE    38
2.3.2.  PATĒRĒTĀJU SPĒKS    46
2.3.3.  PIEGĀDĀTĀJU SPĒKS    48
3.2.4.  JAUNPIENĀCĒJU RADĪTIE DRAUDI    48
2.3.5.  AIZSTĀJĒJPREČU RAŠANĀS DRAUDI    49
2.4.  SPORTA KLUBA SWOT ANALĪZE    52
3.  SPORTA KLUBA „POZITĪVAIS LĀDIŅŠ” STRATĒĢISKĀS ATTĪSTĪBAS IESPĒJAS    56
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    61
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    63
Darba fragmentsAizvērt

Sadarbībai starp sporta aktivitātēm un kultūru Eiropā ir gara un notikumiem bagāta vēsture. Jau mūsu kultūras šūpulī, senajā Grieķijā tādi filozofi kā Sokrāts un Aristotelis apzinājās sporta aktivitāšu lielo nozīmi indivīda dzīvē un veselībā, iekļaujot to pat skolu mācību programmās un saprotot, ka sports uzlabo ne tikai fizisko veselību, bet arī garīgo līdzsvaru.
Statistika vēsta, ka katrs trešais eiropietis regulāri nodarbojas ar sportu. Tomēr ir jādara daudz vairāk, lai sportiskās aktivitātes padarītu par būtisku daļu cilvēku ikdienas dzīvē. Sporta aktivitātes uzlabo arī vispārējo attīstību, mācot sociālās iemaņas un godīgu spēli, kā arī ceļ pašapziņu un konkurētspēju.
Diplomdarba gaitā apzinātas attīstības iespējas sporta klubā „Pozitīvais lādiņš”. Kluba darbības mērķis ir veikt uzņēmējdarbību sporta, sabiedriskajā un organizatoriskajā darbības sfērā, nodrošināt Rīgas pilsētas iedzīvotājus ar nepieciešamajiem sporta, kā arī aktīvas un atraktīvas atpūtas apstākļiem un inventāru, veicināt sportiska un veselīga dzīvesveida attīstību Latvijā, gūt peļņu un pieredzi uzņēmējdarbībā.
Klubs pēc savas pamatdarbības raksturojuma pieder komercdarbības klasifikācijas nozarei „Pārējie sociālie, komunālie un individuālie pakalpojumi”, precīzāk, tās apakšnozarei „Sports”, un nodarbojas ar sporta, atpūtas, relaksācijas un veselības konsultāciju pakalpojumu sniegšanu. Šai komercdarbības nozarei mūsdienās ir liels izaugsmes potenciāls - nozarē aizvien veidojas jauni un progresīvi uzņēmumi, tāpēc klubam jārēķinās ne tikai ar pastāvošajiem, bet arī ar nākotnē paredzamajiem konkurentiem.
Lai uzņēmums darbotos ilgi un sekmīgi, tā stratēģijai jāattīstās atbilstoši videi, kurā tas darbojas. Daudzi uzņēmumi sekmīgi apmierina tirgus pieprasījumu, bet nespēj izsekot vides izmaiņām, uzskatot, ka to sākotnējā panākumu formula darbosies mūžīgi. Tie neizprot notiekošos tirgus procesus līdz brīdim, kad konkurenti kļūst spēcīgāki un uzņēmums spiests atstāt tirgu.
Darbojoties tirgus ekonomikas apstākļos, uzņēmumu vadītājiem nav doti konkrēti plāni no augstāk stāvošām organizācijām un nav noteiktas direktīvas, kā rīkoties un vadīt uzņēmumu. Nenoliedzami, katram vadītājam ir noteikti ierobežojumi un pienākumi, kuri ir jāņem vērā un jāizpilda, taču tie tikai reglamentē nosacījumus, kurus jāievēro, veicot tādu vai citādu darbību. Tādejādi darbības plānošanā vērā ņemama nozīme ir uzņēmuma iekšējai un ārējai videi.
Lai nodrošinātu vietu tirgū, diplomdarba ietvaros tika veikta sporta klubu ietekmējošās iekšējās un ārējās vides analīze, konkurentu izpēte un analīze, kā arī izstrādāta mārketinga stratēģija un noteiktas kluba attīstības iespējas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties