Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:542822
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 60 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    5
  Summary    6
  Pезюме    7
  Ievads    8
1.  Gastronomiskā tūrisma un kulinārā mantojuma būtība    11
1.1.  Teorētisko aspektu atspoguļojums    11
1.2.  Gastronomiskā tūrisma vēstures pirmsākumi pasaulē    12
1.3.  Gastronomiskā tūrisma attīstība Latvijā    13
1.4.  Gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences pasaulē un Latvijā    17
2.  Kulinārais mantojums un tā nozīme    21
2.1.  Kulinārais mantojums Latvijā un tā būtība    23
2.2.  Latvijas kulinārā mantojuma specifika reģionos    24
3.  Rīgas gardēžu restorānu vispārīgs raksturojums    28
3.1.  Rīgas A’la carte gardēžu restorānu ēdienkaršu analīze    44
3.2.  Latvijas kulinārā mantojums integrēšana Rīgas gardēžu restorānos    45
4.  Restorānu kvalitātes sistēmu (zīmju) analīze    50
5.  Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos    54
5.1.  Pētījumu metodoloģija    62
  Nobeigums    63
  Izmantoto avotu saraksts    66
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Maģistra darba pētījumā “Latvijas kulinārā mantojuma integrēšana Rīgas A’la carte restorānos” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū, kā arī Latvijas kulinārais mantojums, tā būtība un kā tas integrējas Rīgas A’la carte restorānos.
Ar šo pētījumu Autorei bija mērķis izpētīt - gastronomiskā tūrisma attīstības tendences pasaulē un analizēt Latvijas kulinārā mantojuma integrēšanu Rīgas A’la carte gardēžu restorānu piedāvājumā un konkurētspējas stiprināšanā.
Maģistra darba pētījuma ietvaros tika izmantotas kvalitatīvas pētījuma metodes: daļēji strukturētas intervijas, satura, dokumentu analīze, kontentanalīze un pētnieciskā novērošanas metode.
Darba struktūra tika sadalīta piecās daļās:
1. Pirmajā daļā tika pētīts gastronomiskais tūrisms, tā izpausmes un attīstība. Apkopoti dažādu literatūras avotu autoru atziņas par to, kas ir gastronomiskais tūrisms un tā būtība. Kā arī atspoguļotas jaunākās gastronomiskā tūrisma aktuālās tendences un aktualitātes.

2. Otrajā darba daļā tika pētīts Latvijas kulinārais mantojums un tā būtība. Atspoguļota kulinārā mantojuma attīstība un piedāvājums Latvijas reģionos.

3. Trešajā darba daļā tiek pētīti un raksturoti Rīgas A’la carte restorāni un to piedāvājums. Izmantojot kontentanalīzi tika veikta sistemātiska ēdienkaršu analīze, klasificējot visbiežāk izmantotos Latvijas produktus pēc ēdienu un produktu iedalījuma pamatojoties uz Ainas Kļaviņas pavārgrāmatu “Pusdienas katrai dienai”. Kā arī šajā nodaļā kā Latvijas kulinārā mantojuma produkti tiek integrēti restorānu ēdienkartēs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1406209
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties