Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894881
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    3
  ANNOTATION    4
  IEVADS    5
1.  SIA “gros auto grupa” ekonomiskais raksturojums    7
1.1.  Uzņēmuma dibināšanas vēsture    7
1.  G R O S A U T O G R U P A    8
1.2.  Tirgus vide    9
1.3.  Uzņēmuma struktūra    11
1.4.  Uzņēmuma darbības veidi    12
2.  SIA “GROS AUTO GRUPA” FINANSIĀLĀS DARBĪBAS ANALĪZE    15
2.1.  Uzņēmuma finansiālās darbības raksturojums    16
2.2.  Bilances vertikālā un horizontālā analīze    18
2.3.  Likviditāte, tās rādītāji un novērtējums    25
2.4.  Saistību vai maksātspējas rādītāji    30
2.5.  Aktivitātes rādītāji    36
2.6.  Rentabilitātes rādītāji    40
2.7.  Uzņēmuma kredītspējas analīze    46
2.8.  Bankrota diagnostika    48
2.9.  Uzņēmuma ilgtermiņa ieguldījumu politika    49
3.  SIA “GROS AUTO GRUPA” ATTĪSTĪBAS PERSPektīvas    53
  SECINĀJUMI    56
  PRIEKŠLIKUMI    57
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTU SARAKSTS    58
  GALVOJUMS    59
  PIELIKUMI    60
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma dibināšanas vēsture

SIA “GROS AUTO GRUPA” ir dibināta 1994.g. februārī kā individuāls uzņēmums GROS-AUTO. Uzņēmums uzsāka savu darbību auto rezerves daļu tirdzniecības jomā ar mērķi piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem pēc iespējas plašāku auto rezerves daļu un piederumu izvēli, kā arī sniegt kvalitatīvus servisa pakalpojumus. Rīgas centrā, Brīvības ielā 148, tika atvērts pirmais un šobrīd ļaudīm visplašāk pazīstamais GROS-AUTO auto rezerves daļu veikals.
Firmas saliedētais kolektīvs, kurš tobrīd sastāvēja no 6 darbiniekiem , pamazām sāka ievirzīties Latvijas auto rezerves daļu tirgū. Klientu prasības auga un līdz ar to auga arī apgrozījums un tika meklēti jauni sadarbības partneri gan Latvijā, gan ārvalstīs. Centieni guva arvien liekākus panākumus. Izaugsme nebija strauja, viss notika pakāpeniski, bet ar augšupejošu rezultātu. 1999.g. notika pirmās izmaiņas firmas struktūrā – tika atvērts GROS AUTO veikals Imantā.
Lielākās izmaiņas firmas vēsturē notika 2000.gadā, kad darbību uzsāka vēl viens veikals Rīgā – Valdeķu ielā. Taču arī vidzemniekiem un kurzemniekiem bija vajadzīgs savs GROS AUTO, tāpēc uzsāka darbību veikali Siguldā un Kuldīgā (Kurzemes autocentrs). Radās arī vēlme izmēģināt ko jaunu – autoremonts – tāda bija izvēle. Kuldīgā, Kurzemes autocentrā tika izveidots pirmais GROS AUTO autoserviss, kura veiksmīgā darbība veicināja turpināt un attīstīt firmas intereses strādāt automašīnu tehniskās apkopes jomā. Otrs autoserviss tika atvērts 2001.gada martā – Rīgas filiālē – Valdeķu ielā.
Bija nepieciešams arī straujāks pavērsiens firmas darbībā. 2000.gadā tika uzsākta GROS AUTO tirdzniecības un autoapkopes centra celtniecība. Šī objekta projekts tika izstrādāts Vācijā, firmā “PLANUNGSGRUPPE BEICHLER + VOG GbR mbH” (Brēmene), projekta autors – arhitekts Reinhard Beichler. Ideja par centra nepieciešamību radās jau 1998.gadā, un tā paša gada rudenī izstādē “Automechanika 1998”, Frankfurtē, tika uzzīmētas šīs ēkas pirmās skices. Šobrīd tas ir firmas lielākais projekts, kurs tapis ar mērķi iekļaut tajā visas augstas apkalpošanas kultūras un servisa prasības, atbilstoši mūsdienu līmenim (1.pielikums) Jau 2001.gada augustā šis centrs uzsāka savu darbību, kura galvenie darbības virzieni ir auto rezerves daļu mazum un vairumtirdzniecība ar plašu rezerves daļu sortimentu no Vācijas, Beļģijas, Dānijas, ASV, Holandes, Japānas, Spānijas, Itālijas, Izraēlas un Somijas (2.pielikums), moderns auto serviss un auto mazgātuve ar rokām. 2001.gada 2.aprīlī IU “GROS-AUTO” pārtapa par SIA “GROS AUTO GRUPA”, kurā šobrīd ietilpst tādi uzņēmumi, kā GROS AUTO PIEGĀDE, GROS AUTO GP, GROS AUTO BĀRS, GROS AUTO SPORTS, INVEST AG, SALIMPEKS RĪGA.
Šodien Latvijā jau darbojas septiņi GROS AUTO rezerves daļu veikali, no kuriem pieci atrodas Rīgā, viens – Siguldā, viens – Kuldīgā un trīs autoservisi – divi Rīgā, un viens – Kuldīgā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties