Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:851057
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kopsavilkums    4
  Uzņēmuma apraksts    7
  Uzņēmuma sniegtie pakalpojumi    8
  Pakalpojumu apraksts    8
  Pakalpojumu cenas    10
  Pakalpojumu sniegšana    12
  Uzņēmuma darbaspēks    12
  Tirgus    14
  Reklāmas pasākumi    14
  Uzņēmuma vadība    15
  Organizācijas struktūra    16
  Shēmas skaidrojums    16
  Darbinieku pienākumi    16
  Naktsmītņu cenas Daugavpils rajonā    17
  Atpūtas kompleksa “Ezermala” priekšrocības un trūkumi    17
  Secinājumi par konkurenci Daugavpils rajonā    18
  Naudas plūsma 2008. g. (Ls)    19
  Naudas plūsma 2009. g. (Ls)    21
  Naudas plūsma 2010. g. (Ls)    23
  Naudas plūsma 2011. g. (Ls)    25
  Naudas apgrozījuma pārskats    27
  Konkurence    27
  Telpu nomas līgums    31
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Kalupes pagasts jau kopš seniem laikiem ir risinājušies ļoti interesanti notikumi, kas saistīti ar izcilo 18.gs personu grāfu Staņislavu Plāteru- Zībergu. Taču laika gaitā visi kultūrvēsturiskie mantojumi, atmiņu stāsti, leģendas un grāfa dzīves gaitas tiek aizmirstas. Mēs zaudējam savu vēsturi. Kļavu alejas tiek izcirstas, ēkas nojauktas un aizmirstas. Lai saglabātu šī laika burvību esmu apņēmusies izstrādāt tūrisma biznesa plānu, kas palīdzētu atjaunot visu sen aizmirsto, piesaistītu investīcijas kūltūvēsturisku pieminekļu restaurācijai un tūristus Kalupes pagastam.

1. Uzņēmuma plānojamie sniegtie pakalpojumi :
naktsmītnes (kempinga mājiņas)
telšu vietas
teniss (būs šajā sezonā)
volejbols
peldvieta
banketu zāle ar saunu un džakuzi (būs šajā sezonā)
biljards
bērnu rotaļu laukums (būs šajā sezonā)
autostāvvieta

2. Tirgus pētījumi un apjomi : uzņēmuma tirgus ir tūristi, kas apmeklē Daugavpils rajonu. Pieprasījums pēc tūrisma vietām Latgales novadā ir strauji pieaudzis. Ja ņem vērā, ka Latgale ir bagāta ar ezeriem un to, ka 2007.gada vasara gaidāma samērā karsta, paredzams, ka pieprasījums pēc atpūtas brīvā dabā vai pie ezera tikai pieaugs.
Latgale tiek saukta par Zilo ezeru zemi, tajā atrodams gan Latvijas lielākais ezers Lubāns (82,1 km2) un dziļākais ezers Dridzis (maks. Dziļums 63 m), kas ir dziļākais Baltijā, otrs lielākais – Rāznas ezers atrodas netālu no Rēzeknes, unikāls dabas liegums ir Ežezers ar 36 salām un ar savu krāsu un teikām noslēpumainākais ezers- Velnezers.
Latgale tūristus sveicina ar saviem gleznainajiem dabas skatiem: paugurainās mozaīkveida ainavas ar daudziem ezeriem, mežiem un pakalniem, kā arī ģeoloģiskie objekti – dižakmeņi (Latvijas lielākais dižakmens atrodas Nīcgalē (130 m3), gravas, kraujas. Latgales kultūrainavai raksturīgi ir krucifiksi ceļmalā, baltie dievnamu torņi pāri siliem, pilskalni, muižas un pilis.
Tāpēc lai apmierinātu pieaugošo tūristu skaitu gan no Latvijas, gan ārvalstīm(no kurienes paredzams liels tūristu pieplūdums pateicoties tam ,ka Latvija ir iestājusies Eiropas Savienībā) nepieciešamas vairākas atpūtas vietas, tūrisma takas un tūristu atpūtas vietas.
Uzņēmuma sniegto pakalpojumu pieprasījuma palielināšanos un uzņēmuma vērtības pieaugumu var veicināt šādas prognozes: 1) iedzīvotāju ienākuma līmeņa palielināšanās tuvākajos gados izraisīs cilvēku vēlmi vairāk atpūsties pie dabas vai kādā citā atpūtas vietā;
2)šāda veida komercdarbībai izmantojamo zemes gabalu nomas cenu ikgadējā palielināšanās-tas kavē jaunu konkurentu ienākšanu tirgū.
Galvenie faktori, kas rada konkurenci šāda profila komercdarbībā ir biļešu cena par pakalpojumu, attālumu no pilsētām.
Aplūkojot kultūrvēsturiskos objektus, tūrisma takas vai dabas objektus Daugavpils rajonā atklāju, ka konkurence ir minimāla, jo ir tikai astoņi apskates objekti. Un pētot konkurentu daudzumu, kas piedāvā ekskursiju maršrutus-tie ir tikai trīs, pa visu lielo Latgales novadu.
Lai apzinātu vai šāda tūrisma taka ir nepieciešama tika izveidota aptauja, kura sastāvēja no vairākiem jautājumiem. Aptaujāti tika skolēni un Kalupes pagasta iedzīvotāji. Kopējais respondentu skaits-75. Aptauja sastāvēja no jautājumiem ar kuru palīdzību var uzzināt cik ieinteresēti ir kalupieši par sava pagasta vēsturi un cik daudz informācijas par to viņiem ir pieejams. Lai labāk atspoguļotu anketas rezultātus un anketā ietverto jautājumu struktūru rezultāti tika apkopoti tabulās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties