Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:996117
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VIDUSLAIKI    4
2.  RŪPNIECISKĀ REVOLŪCIJA    4
2.1.  RŪPNĪCA SISTĒMA    4
2.2.  RŪPNĪCA SISTĒMA    5
2.3.  „TAYLOR” SISTĒMA JEB TEILORISMS    5
3.  DIVDESMITĀ GADSIMTA SĀKUMS    5
4.  OTRAIS PASAULES KARŠ    6
5.  JAPĀNA    7
6.  AMERIKĀŅU ATBILDE JAPĀNAI    8
  NOSLĒGUMS    9
  INFORMĀCIJAS AVOTI    10
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Pirmās liecības par kvalitātes vadību saglabājušās jau tūkstošiem gadu atpakaļ, senajā Ēģiptē tā bija „Mirušo grāmata, Ķīnā tā bija imperatora māla grāmata, 11gs. m.ē. tās bija zelta un sudraba izstrādājumu proves. Viduslaikos amatniekiem kvalitāte ir goda jautājums, saražotās produkcijas apjomi ir ierobežoti un par kvalitāti atbild tikai viens cilvēks. Ieejot industriālajā revolūcija individuālo darbu sāk aizstāt konveijera ražošanas sistēma, strādnieks vairs neatbild par saražotās produkcijas apjomu un procesi tiek sadalīti vairākās operācijās. 20. gadsimtā kvalitātes attīstība notiek ļoti strauji. Pieaug ražošanas apjomi līdz ar to brigadieriem ir grūtāk izsekot strādnieku darbam. Gatavo produkta kvalitāti sāk pārbaudīt ar standartā noteikto un kvalitāte kļūst par ļoti aktuālu jautājumu. Produktus sāk šķirot – neatbilstošos pārstrādā vai izmet, kā arī pārbaudēm sāk izvēlēties atsevišķus paraugus. Uzsākot kuģu būvēšanu, rodas nepieciešamība pēc detaļu precizitātes un atbilstības tehniskajām prasībām. Ļoti svarīga loma kvalitātes attīstībā ir Japānai, Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropai, kā arī kvalitātes guru - W.Edvardam Demingam, Džozefam M.Džuranam un Filipam Krosbijam.

1. Viduslaiki
No 13. gadsimta beigām līdz 19.gadsimta sākumam amatnieki visā viduslaiku Eiropā, tika apvienoti ģildēs. Šīs ģildes bija atbildīgi par jaunattīstības stingriem noteikumiem attiecībā uz produktu un pakalpojumu kvalitāti. Kontroles komitejas izpildīja noteikumus, marķējot kvalitatīvās preces ar īpašu zīmi vai simbolu. Amatnieki paši bieži vien otrā pusē izvietoja zīmes par precēm ko tie ražoja. Sākumā šī zīme tika izmantota, lai izsekotu kļūdaino objektu izcelsmei, tomēr ar laiku zīme sāka pārstāvēt amatnieka labo reputāciju. Piemēram, „Stonemasons ” zīme simbolizēja katra ģildes locekļa pienākums izpildīt viņa klienta vēlmes un veicināja tirdzniecības reputāciju. Pārbaudes zīmes un amatnieku zīmes kalpoja kā pierādījums tam, kāda bija klientu apkalpošanas kvalitāte visā viduslaiku Eiropā. Šī pieeja ražošanas kvalitāte ir dominējošs līdz rūpnieciskās revolūcijas, kas ir agrīnā 19.gadsimta.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115153
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties