Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:596617
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  ISO 9000 standarti    5
  Kvalitātes vadības etapi    6
  Kvalitātes sistēmas Latvijā    8
  Kvalitātes balva    10
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

ISO 9000 standarti.

ISO sērijas (International Organization of Standardization) sertifikāti garantē uzņēmuma kvalitātes vadību, līdz ar to tiem ir ļoti plašs pielietojums – tos ieguvuši gan ražotāji, gan firmas, kas strādā apkalpojošajā sfērā, gan mācību iestādes un valsts institūcijas. Pašlaik uzņēmumu kvalitātes standarti tiek novērtēti ar trim sertifikātiem ISO 9001, 9002, 9003. Lai iegūtu kādu no šās sērijas sertifikātiem, uzņēmumam jāizpilda aptuveni 20 kritēriji. Līdz 2000. gada beigām bija paredzēts ieviest vienu standartu ISO 9000-2000. Uzņēmumiem, kas ieguvuši iepriekšējos ISO 9000 sertifikātus, trīs gadu laikā būs jāpārsertificējas.
Tiek veidots normatīvo aktu kopums, kas palīdzētu ieviest vienotu uz ISO 9000 standartiem balstītu kvalitātes vadības sistēmu ministrijās un citās valsts pārvaldes iestādēs. Šie normatīvie akti palīdzēs apzināt, ar ko jāsāk un kas jādara, lai ieviestu kvalitātes sistēmas.
Kvalitātes sistēma ir jāuztver kā dzīvesveids nevis kā formalitāte. Augstākā vadība ir tā sastāvdaļa, kura nodrošina uzņēmuma dzīvesveidu. Tādēļ bez augstākās vadības atbalsta kvalitātes sistēma nav ieviešama uzņēmuma dzīvē.
Kvalitātes sistēma ir sistēma ar nepārtrauktu attīstību. Šā cikla nodrošinātāja ir cilvēks, uzņēmuma darbinieks. Lai spētu nepārtraukti sekot šai sistēmai, ir jābūt nepārtrauktam izglītošanās procesam, sākot ar akadēmisko izglītošanos, beidzot ar viedokļu apmaiņu darba vietā. Tādēļ uzņēmumam ir jārēķinās ar investīcijām darbinieku izglītošanā, lai nodrošinātu šā cikla nepārtrauktumu. Protams, šīm investīcijām ir jābūt atgriezeniskām.
Kvalitātes sistēmai ir jāietver visi elementi, kas saistīti ar uzņēmuma darbību. Reglamentētā sfērā nav pieļaujams, ka sistēmu var ieviest tikai gala pārbaudēs. uzņēmums, kurš nodarbojas ar attiecīgo izstrādājumu ražošanu. Tā ir jāveido rūpīgi jau projektēšanas un izgatavošanas stadijās, ievērojot ne tikai kvalitātes sistēmas standartu, bet arī attiecīgās sfēras normatīvo dokumentu prasības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1220071
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties