Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947508
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Otrs saskarsmes komponents ir uztvere, kas paver piecus vārtus uz pasauli, kā izsakās A. Milts grāmatā „Saskarsmes ētika” – redze, dzirde, tauste, oža, garša -, kas slēpj sevī milzīgas, bieži niecīgi izmantotas iespējas. Ētiskā uztvere var ievērojami atšķirties no psiholoģiskās un estētiskās uztveres, piem., kas ir ārēji skaists un ar izsmalcinātām manierēm, var būt savas īstās būtības slēpējs, tāpēc ārišķīguma morālajā vērtējumā jābūt uzmanīgam. Saziņā dominē prāts un izziņa, uztveres procesā – sajūtas, bet mijiedarbībā – griba.[1;5] Juristam dažreiz nepietiek ar izziņu, jo arī cilvēka izjautāšanas laikā, viņš var melot, nesakot taisnību savam aizstāvim, tāpēc ir jāpievērš diezgan liela uzmanība cilvēka žestiem, mīmikai, vai tie saskan ar cilvēka sacītās jēgas izpaušanu vai atrodas pretrunā. Novērojot cilvēku var panākt rezultātu sev par labu. Ir arī tāda lieta kā intuīcija, kas zemapziņā juristam liek nojaust, ka kaut kas nav īsti pareizi vai maz ticams, ka varētu būt tā, kā tas izskatās, tāpēc, var lieku reizi pārliecināties, izmantojot kādus citus avotus, nevis pašu cilvēku.
Trešais saskarsmes komponents ir mijiedarbība (interakcija) – veids, kā mēs iedarbojamies cits uz citu gan personīgo, gan sociālo grupu attiecību līmenī.[1;5] Ētiskais kritērijs šajā komponentā ir saskatāms tajā, vai cilvēks, cilvēku grupa, tauta netiek pārvērsta par lietu, objektu, vai saskarsme netiek pārvērsta par manipulācijas līdzekli, ir jāveicina laba, brīva, godīga cilvēku attiecību attīstība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1241419
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties