Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:186555
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Žurnālistikas būtība    3
3.  Ētika žurnālistikā    6
4.  Žurnālistu ētikas problēmas Latvijā    8
5.  Nobeigums    10
6.  Izmantotās literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās mēdiji ir ļoti ietekmīgi un nozīmīgi. Mēs dzīvojam informācijas laikmetā un tieši masu mēdiji ir tie, kas šo informāciju mums sniedz. Līdz ar tehnoloģiju attīstību, attīstās arī mēdiji. Agrāk cilvēki informāciju galvenokārt ieguva no preses, bet mūsdienās tās ietekmi samazinājusi radio, televīzijas un interneta attīstība. Tomēr, manuprāt, prese, kaut arī tās ietekme mazinās, nekad neizzudīs, jo cilvēki ir pie tās pieraduši. Ir cilvēki, kurus varētu raksturot kā iekšēji orientētus un kuriem grūti strauji adaptēt informāciju un viņi galvenokārt ziņas iegūst no preses. Tomēr žurnālistika jau nesaistās tikai ar presi, bet arī radio un televīzijas žurnālistiku.
Savu referātu es izvēlējos rakstīt par tēmu: „Žurnālista ētikas aktuālās problēmas Latvijā”, jo uzskatu, ka Latvijas prese vēl ir salīdzinoši vāji attīstīta un arī ētikas jautājumi bieži paliek neievēroti. Uzskatu, ka žurnālistu kompetence un izpratne par ētiku ir ļoti nozīmīga, jo tieši žurnālisti sniedz mums informāciju. Tas, kā mēs uztveram noteikto jaunumu galvenokārt ir atkarīgs no tā, kā to pasniedz un to jau veic žurnālisti. Vēlējos noskaidrot, kas Latvijā uzrauga presi un zināmā mērā ierobežo žurnālistu patvaļību.
Mans darbs sastāv no vairākām daļām. Sākumā es vēlējos izpētīt un izanalizēt žurnālistikas būtību un darbību. Tālāk aplūkoju to, kas tad īsti ir ētika un kā to jāsaprot žurnālistikā. Interesanti ir aplūkot žurnālistu ētikas kodeksu un ētikas problēmas Latvijā. Nobeigumā apkopoju savus secinājumus par žurnālistiku kopumā un ar ētiku saistītās problēmas Latvijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties