Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739214
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Šā gada 25. maijā Latvijā vienas dienas vizītē ieradās Japānas imperators Akihito ar savu kundzi Mičiko. Desmit dienu garajā Eiropas apmeklējumā, Latvija bija viens no pieturas punktiem. Protams, Latvijas prese par to steidza rakstīt jau nākamajā dienā, 26.maijā, lai informētu sabiedrību par kārtējiem Latvijas viesiem. Šajā gadījumā varam runāt ne tikai par starptautisko komunikāciju starp Latviju un Japānu, bet arī par starpkultūru komunikāciju.
Starpkultūru komunikācija sevī ietver kultūras informācijas apmaiņu starp divām cilvēku grupām ar nozīmīgi atšķirīgām kultūrām. Latvijas un Japānas kultūras ir atšķirīgas, tāpēc šeit ir izteita starpkultūru komunikācija. Starpkltūru komunikācija ir simboliskas informācijas apmaiņa starp skaidri definētām grupām ar nozīmīgi atšķirīgām kultūrām. Starpkultūru interakcijai ir lielākais nesapratnes potenciāls.[1]
Taču, izlasot rakstus presē par Latvijas prezidentes tikšanos ar Japānas imperatoru pāri, nav ne mazākās aizdomas par jebkāda veida nesaprašanos. Mūsu kultūras ir atšķirīgas, bet ‘’mēs’’ saprotamies ar Japānu.
apānas imperatoram pat tika piešķirts augstākais valsts apbalvojums – Triju zvaigžņu ordenis un ordeņa ķēde. [..] divas dienas pirms imperatora Akihito vizītes Latvijā, prezidente publiskoja Ordeņu kapitula lēmumu, ar kuru par nopelniem Latvijas labā, augstajam viesiem piešķirts augstākais valsts apbalvojums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties