Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530634
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozare aptver viesnīcas, bārus, krogus, restorānus, sabiedriskās ēdināšanas iestādes, restorānus ar ātri pagatavojamu ēdienu pārdošanu promnešanai, kafejnīcas un bistro. Šī nozare ir svarīgs darbavietu avots pakalpojumu nozarē un daudzās ES dalībvalstīs arī tautsaimniecībā kopumā. Eiropas Savienībā šajā augošajā nozarē pašlaik ir nodarbināti vairāk nekā 7,8 miljoni cilvēku. Šīs nozares uzņēmumu darbinieki ir gados jauni: saskaņā ar Eiropas statistikas datiem (ES 25, Eurostat 2005) aptuveni 48 % strādājošo ir jaunāki par 35 gadiem, bet darbinieku skaits vecuma grupā no 55 gadiem nesasniedz pat 10 % no strādājošo kopskaita, lai gan demogrāfisko pārmaiņu ietekmē tas turpina pieaugt. Sieviešu skaits — 54 % no strādājošo kopskaita — pārsniedz vīriešu skaitu. Šo nozari uzskata par labu darba dzīves sākšanas iespēju gados jauniem cilvēkiem ar salīdzinoši mazām darba iemaņām. Darba ņēmēju izglītības līmenis ir zems — 40 % nodarbināto ir relatīvi nekvalificēti; tikai vienam darbiniekam no desmit ir augsts izglītības līmenis. Lai gan darba apstākļi ir saspringti, negadījumu skaits un slimību izplatība šajā nozarē nepārsniedz vidējo līmeni.
Ēdināšanas un izmitināšanas sekcija aptver vienības, kas nodrošina klientus ar apmešanās vietām. Tās var būt gan ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, gan bez tiem. Ja viesnīcas restorāns ir pieejams tikai viesnīcas klientiem, tad vienība tiek klasificēta tikai kā viesnīca. Ja viesnīcas restorāns ir pieejams plašai publikai, tad ir jāizšķir divi darbības veidi: gan viesnīca, gan restorāns. Apmešanās vietu vienības nodrošina apmešanās vietas ceļotājiem, atpūtniekiem un citiem. Šeit ir plašs vienību loks.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties